#RF13: Snapshots, strøtanker og eureka-momenter – fredag

12.30, Nykjær: Synd og Skam er ren galimatias. Hvem har brug for omkvæd, når man kan stoppe t-shirten HELT ned i shortsene?

foto (4) kopi
Henry Rollins demonstrede sine talegaver med veloplagt spoken word i en time.

12.59, Snab: Stiller os lige foran en fyr i en campingstol inde i Odeon-teltet. Han flytter. Og Henry Rollins får folk til bryde sammen af grin med musik-anekdoter, skarpe reaktioner på publikum og prædikener om at forbedre verden. Texas og George Bush er blandt ofrene for hans talegaver. Forrygende!

13:22, Fez: Køen til at komme i pit til Rihanna er allerede lang. Der er 9 timer til koncertstart. Designeren Silas Adler fortæller Bloggers By Choice, at han sørgede for alt tøj til Vinnie Whos show. Soulland-skjorter, bukser, sko, søjler og palmer.

14:12, Køster: Fuck! Cykelkæden hopper af. Skal mødes med Anders K i toget kl. 14:16.

14.13, Travn: Jøsses, hvor er Mediebyens sandwich ringe i år. Brødet krakelerer, og det er et værre griseri.

14:16, Køster: Når det. Med sorte pletter overalt på tøjet. Satser på at danne skole i 4000.

14:19, Fez: Marie Key er sød og klart bedst elektronisk. Hun spiller ‘Langt Ude’ af LOC og skåler med hyggedøsig Arena.

14.29, Travn: Elsnab og jeg er ufrivilligt fanget i Mediebyen. Han bliver mere og mere ængstelig, fordi han ‘spilder dyrebar festivaltid’.

14:31, Fez: Nik & Jay joiner Marie Key. De er tårnhøje. Ryg mod ryg. Nik er i rød Adidasjakke og meget langhåret. Folk går amok.

14.45, Travn: Diskuterer Bloggers By Choices’ torsdagsdækning med kvalificeret læser:
– Det er beskæmmende, at I er sådan en flok gamle mænd, som tager hjem inden Ingrid.
– Hvordan var det?
– Det var en katastrofe.

14.49, Snab: Kickstarter dagen med en økologisk Tjödhammer og en økologisk mojito. Rock’n’roll?

Bombino. Ingen af dem er blinde.
Bombino. Ingen af dem er blinde.

15:07, Fez: I et festivalår uden blinde afrikanere sørger Bombino for ørkenstemning. Lyder som Nigers svar på Delta Blues Band. Med hovedtørklæder i stedet for guldøl.

15.08, Travn: Bombino kæmper med at holde sine tuareg-pjalter ude af sine guitarstrenge.

15:14, Fez: Lang kø foran Wood Woods bod. Folk lukkes ind i hold for at handle. Københavnsk herretøj er det nye rock’n’roll.

15.15, Snab: Kan slet ikke holde op med at stirre på bassisten i tuareg-rockerne Bombino. Han vugger, hugger, småløber med helt stiv ryg. Ville egentlig gerne tage et foto af ham, men gider ikke bevæge mig og venter på, at den ældre mand med de 30 armbånd foran fjerner sin flagstang. Musikken er fin. Hov! Hvem sagde Dire Straits?

15.20, Travn: Der er altså for meget Knopfler over det der, Bombino.

15.23, Travn: Jeg er skuffet over, han ikke er blind.

15.24, Snab: Hvis jeg skal opleve en Roskilde Festival uden en blind afrikaner, så bliver jeg sur.

15:32, Anders K: Der spilles ørkenrock på Odeon. Knastørt og Sahara-groovy. Bombino fra Niger er klædt i beduinudstyr med silke og tørklæder, der ville gøre pyntedrengene fra Spandau Ballet blege af misundelse.

15.52, Snab: En fyr er gået mindst 15 meter forkert med fem øl til sin bande. De finder ham.

Roskildesneaks
Hummel har overtaget produktionen af orange RF-fodtøj fra Converse

15:54, Anders K: Så blev det heller ikke i år, at jeg skal have den officielle Roskilde-sneak.

16.03, Travn: Bombino bliver hyldet. Få publikummer kan som Roskilde Festivals løfte jævne koncerter alene ved engagement. Man kan se, han synes, det er er stort.

16:08, Anders K: Køen til Turbonegro er unreal! Allerede mere end 300 meter lang, og overraskende mange unge, blonde piger imellem.

16:09, Anders K: Okay – det var ikke køen til Turbonegro, men Rihanna. Det forklarer en del.

16.12, Snab: Tog en overraskende hurtig beslutning og droppede Felipe Cordeiro til fordel for Dakhabrakha, der henrykker i Pavillion. Det er ukrainsk folk med festivalens varmeste hovedbeklædninger, slagtøj, jødeharpe, harmonika, cello, falset og de vildeste vokalharmonier á la CocoRosie på speed.

Holdfoto 2013
Anders, Smølle, Fez, Køster, McGuire og Nykjær

16:32, Køster: Bloggers by Choices årlige holdfoto. Får at vide af fotografen, at jeg ikke må strike mit hæp hop pose.

16.54, Snab: Det her er helt fantastisk fedt. ’Roskilde, super’, siger den mandlige sanger flere gange. Skal passe på ikke at købe deres to cd’er i merchandiseboden. Frygter, at det er lidt som at komme hjem med en sjov hat eller en batiktrøje efter sin første festival. Bliver man virkelig glad for den bagefter?

17:00, Fez: Rolling Stones på Orange! Turbonegro går på scenen til stones-udgaven af Going to a GoGo.

17:05, Anders K: Nærmer os Jonathan Wilson på Odeon. Første indtryk: Dire Straits Jam anno ‘Making Movies’.

17.07, Travn: Jonathan Wilson og band ligner nogle nørdede dudes. Jeg gætter på, at der er en del tegneserier i tourbussen.

17.15, Smølle: De røde LED-lamper sparer måske strøm, men de ser sgu lidt fjollede ud. Som lys ved et vejarbejde.

17:20, Fez: Maker Space i Dream City på camping. Folk bygger deres egne højttalere. Hjemmesløjd er det nye rock’n’roll.

17.25, Smølle: Jonathan Wilson er ufatteligt retro, men hey, jeg fik alligevel ikke set Fleetwood Mac i 70’erne, så lad ham. Desert Raven er skøn.

17.28, Nykjær: Jonathan Wilson spiller stenet westcoast-rock, som man kun kan spille den, hvis man er virkelig dårlig til fodbold.

Wilson
Mark Knopfler Jam

17:32, Anders K: Wilson & co forlader Knopfler-sounden til fordel for klædeligt doven westcoast, der matcher batiktrøjerne og det lange, fedtede hår.

17:35, Fez: Lykke Friis spottet på campingområdet. Lige ved Dark City.

17:37, Anders K: Hvis Jonathan og vennerne bliver mere tilbagelænede, disintegrerer de foran vores øjne. Men den Hammond og den dovne slide passer perfekt til drinks og cigaretter i solen uden for teltet.

17.48, Smølle: Jonathan Wilsons sange bliver meget længere, lysten til at gå videre bliver meget større.

18:11, Køster: Hun er en tyggegummignasker, hun har …

Salomon18.11, Snab: Thomas Bjørn ligger nummer et. Aha! Silkeborg is everywhere. Sofie er dog fra 8883 Gjern, finder vi ud af. Taber en fyldt øl til vrede, benhårde Metz. Kruset forsvinder, længe inden den gyldne væske er løbet ned i sprækkerne i Pavillions trægulv. Flaskesamleren undlader dog at tørre gulvet.

18:50, Køster: Ting vi ikke skal købe #2 – Flyttemand Olsen #holdnukæftmeyer

Bøllehat
Meyer – en mand med et imponerende selvværd.

18:52, Fez: Roskilde Gymnastikforenings multikulturelle madbod laver en solid Rice’n’Chicken. Smag af Vestafrika – støvet og sødligt.

19.12, Travn: Mikkel Hansen catwalker gennem Mediebyen med en kasket omvendt på. Der står noget på den med gotiske bogstaver. Enten ‘Away’ eller ‘Ama’r’.

19:24, Fez: Forreste pit. Bobby Womack – vi er klar.

19:32, Anders K: Hvorfor holder festivalen egentlig fast i ham den irriterende svenske konferencier med Herreys-stemmen på Orange?

19:35, Anders K: Bobby Womack kører en pinlig tøjstil, men han indleder med ‘Across 110th Street’ – alt forladt!

19.39, Nykjær: Hvor finder Roskilde deres konferenciers?

19.40: Nykjær: Bobby Womack åbner med Across 110th Street. Soul bliss i aftensolen.

19:40, Køster: Festivalens første kuldegys er en realitet til Bobby Womack og ‘Across 110th street’.

19:42, Køster: Bobby Womack: Pænt stenet vokalpræstation fra The Voice so far.

19.44, Travn: Står bag manden med den hvideste mundering til Bobby W: Lyserød cowboyhat, grøn hoodie med påklistret Bad Afro Records-sticker, ternede shorts og blå Adidas Spezial.

19:52, Anders K: Mediebyens festrotter kravler ud af hullet for at se Bobby Womack. Selv Michael Ulveman, NATO-Anders’ notoriske spindoktor, lister ud for at modtage den salvende soul. Det skal helt ind i hjertet, makker!

19:55, Køster: Womack: Der er noget utroligt irriterende over blæsere, der danser, mens de laver sjove bevægelser med deres horn.

20.01, Travn: Womacks vokal er slidt. Men der er rigeligt med love to pass around.

20:01, Anders K: Det er groovy, fuldfedt og der er soloer til alle i bandet. Men han sidder godt nok meget ned, gamle Bobby.

20:06, Køster: Ja da – det er også længe siden, vi sidst har fået en bassolo på Roskilde.

20.17, Travn: Bobby er god til at anmelde sig selv: ‘That record contained some of my most important songs …’

20:20, Køster: Bobby Womack giver en halvintens udgave af ‘It’s All Over Now’. Den spillede David Lindley for 23 år siden her på pladsen.

20.40, Smølle: Beviset for, at Bobby Womack kan synge bukserne af hvem som helst.

20:55, Fez: Bobby Womack – The Last of the Great Soul Shouters. Oldschool klasse. Højdepunkter: If You Think Yo’re Lonely Now og I Wish He Didnt Trust Me So Much.

20.59, Travn: Drøfter Womack-koncerten med Smølle og ender med at tale om Thomas Thorninger.

21:19, Fez: Gatecrasher TV 2’s studie. De har fadøl og god udsigt over pladsen. Rihanna-køen rejser sig og rykker fremad. Der er stadig over en time til show.

21.27, Snab: Giver en hestesko til en fynsk pige i nød, mens jeg spiser en Dixie Burger. Tænkte vist ikke over, hvor de sko kunne have været henne. Dropper hurtigt Linkoban.

22:22, Fez: Fyr ved pisserenden kort inden Rihanna: “Hvad fanden skal folk fra “Paradise Hotel” til Roskilde? De står bare i baren med økologisk mad og alt muligt”.

22:30, Køster: Der er mange flere mennesker end til Bruce Springsteen sidste år. I rest my case ift. Rihanna-passer-ikke-ind-på-Roskilde-gate.

22.31, Smølle: Jeg er i det mindste imponeret over én ting: den iver, der er lagt i at finde uinteressante ting samtidig med Rihanna …

22.44, Nykjær: Rihanna kører diva-stilen og er selvfølgelig forsinket. 13 minutes and counting …

22:59, Køster: Stadig ingen Rihanna. Rikke Øxner sveder ammoniak lige nu.

22.59, Snab: Grineflip. Det stikker lidt af. Samtalen tog en uventet drejning, så vi havnede i noget med heavy healing og en nøgen Steffen Jungersen og Joan Ørting. Og en kat á la Blofeld. Don’t ask! Opgiver Rihanna og prøver lidt Kirstine Stubbe Tejlbjærg.

23:00, Køster: Spredte buh-råb til Rihanna, der endnu ikke er gået på. Husker ikke lignende forsinkelse siden George Clinton i 93. Tror, det var tre kvarter.

23:03, Køster: Hun går på! Rihanna synger ‘Birthday Cake’ og har rørt sig selv mindst 15 gange i skridtet so far.

23.06, Nykjær: En halv time, så kom hun omsider. Iklædt en blanding af baseballtrøje og beduin-outfit. Nu vil vi ha’ hits!

23:19, Køster: Som så mange andre r&b-stjerner synger hun oveni en båndet udgave af sin egen vokal. Bare vi ikke skal have Michael Jackson i Parken-playback-diskussionen igen.

23:21, Køster: Rihanna: Interessant valg at tage X-Treme med på turné som backingband.

23.22, Nykjær: De første 20 minutter har været jævnt kedelige. Gutarsolo-lir og album-fillers. Gi’ os så et hit!

23.30, Nykjær: ‘Rude Boy’, now we’re talking.

23:30, Fez: Rude Boy må være den mest funky sang skrevet af nordmænd. Stargate-duoen kan deres patois.

23:41, Køster: Rihanna: “I fucking love this city!” Er lidt i tvivl, om det er Darup eller Roskilde, hun mener.

23:55, Anders K: Kun r&b-megastjerner kan slippe af sted med så masturberende passager af bedaget pikrock.

23:56, Køster: Der er lidt Guns N’ Roses 2006 over Rihannas guitarist.

00.02, Nykjær: Hvis Rihanna skal lave en fest ud af den her koncert, er det ved at være sidste udkald.

00.07, Nykjær: Så lettede det omsider. Med ‘We Found Love’. Og sætter streg under, hvor småkedsommelig den første time faktisk har været.

00:07, Anders K: Jeg er ligeglad med, hvordan hun gør det – men Rihanna sejrer ad helvede til.

00:09, Køster: Storskærmen viser fans, der græder, mens Rihanna tager sig i skridtet. God koncert, fra albumtracks over rave til hits. Rihanna og Roskilde mere end bestået.

00:30, Fez: Ok, Rihanna. Fint nok, men du skulle have hørt på mit råd angående sætlisten og kun spillet hits.

00.37, Travn: ‘Kæft, jeg glæder mig til i morgen!

01.31, Nykjær: Okay, Rihanna, lad os gøre status: 15 forrygende minutter, en times småkedsommelighed. Well, du forsinkede i det mindste Volbeat.

01:32, Anders K: Vi overlader Orange til Volbeat. Orker ikke at høre tågehornet og guitar-galopperiet. Primitiv heavy til tribal-tatoverede weekendrockere fra Herfølge.

02:49, Køster: Venter på bus til Kbh. Her er smadret som i Basra.

03:34, Køster: En blokfløjtespiller forsøger sig med ‘No Limit’ i bussen hjem. Han bliver beordret til at stoppe af de andre passagerer.

3.55, Smølle: Simian Mobile Disco. Mind mig om aldrig at se et band på en festival igen.

4.22, Nykjær: Aaah, betalings-teltpladser. Højere gennemsnitsalder = mindre støj, når man skal sove. Ses i morgen.

About the author

Comments

  1. 4238 tweets og ikke én om Crystal Castles, festivalens ubetinget skarpeste liveband. Old men, raise your game! 😉

Comments are closed.