En soulmand ramte Syd For Solen

Intet siger festivaltid, som Godik og en slamsuger.

Festivalkaravanen ramte i weekenden København, og vi havde sendt bloggens soulbrother til den nye Syd For Solen-festival i Søndermarken for at tjekke soulmanden Leon Bridges. Han morede sig og tog noter.

“Du gik glip af uvejret”, siger folkene i billetboden, da jeg tjekker ind på Syd For Solen, søndag kl. 18. Til gengæld bryder regnen løs igen, da jeg er inde på pladsen.

Fonten!

Køer overalt. Alle synes at stå i kø. Jeg kan dog gå helt op foran scenen til Self Esteem og vente på hendes let sarkastiske, krops-positive pop. Meget engelsk. ‘Prioritise Pleasure’ er en banger.

Self Esteem roser den font, som festivalen bruger til tekst. Elsker font-freaks.

55 kroner, suk …

55 kr for 0,4 l tynd Tuborg. Elsker ikke øl-gangstere. Prisen er inkl. pant. Vi har gang i The Summer of Pant. Folk smider bare ikke penge væk.

Man står godt til højre for den store scene. #altidhøjre

Opvarmningsmusikken til Leon Bridges er ace. ‘Girl, You Need a Change of Mind’ med Eddie Kendricks er den bedste sang, der er blevet spillet på festivalen.

Spotter en Jack Kerouac-mulepose.

Leon Bridges, soulmand fra Texas, åbner med et par ballader. Sygt velklædt i regnfrakke i lak (British Racing Green) og sorte bukser med sølvknapper på siderne.

Til højre, altid til højre …

Han er Bobby Womack i forklædning. Smooth og alligevel rå. Soulrockende, croonende. Cool.

Leon hylder the “Brown Skin Girls”. Der hvines fra en lillebitte del af publikum.

Den står på ballader, der er to step fra the blues (og country). Manden fra Fort Worth er en smooth operator. Tager sig god tid. Tror på sangene og sin soul.

‘Beyond’ udløser nærmest løsslupne dansetrin i græsset, og ordene synges af kollektivet.

‘Texas Sun’ er støvet, groovy, et af hans samarbejder med Khruangbin. ‘Coming Home’ fra debuten. Old school-soul a la Sam Cooke. ‘Bad Bad News’ jazzer det hele op.

Ville have været en perfekt søndagskoncert, hvis saxofonisten havde koblet sit horn fra keyboardet og fjernet den lede fusions-sound, der lagde sig ondt over flere sange.

Men ellers – skøn tidlig aftenstund lige Syd For Solen og vest for Zoo.

Pant for cirka tuuuusind kroner! The Summer of Pant er i gang.

Og her er reportagen fra lørdagen med rock:

Blændende rock i solen

About the author