Coverstory: Glamourpuss (Sort Sol, 1993)

I dagens coverstory skal vi tilbage til 1993 og albummet ‘Glamourpuss med Sort Sol. Bandets daværende bassist, Knud Odde, og covermotivet Rasmus Lange fortæller herunder om tilblivelsen af coveret. Artiklen blev oprindeligt bragt i Gaffa i 2001.

Sort Sol ‘Glamourpuss’
Hvornår: 1993
Hvor: Fotograf Henrik Saxgreens studio
Hvem: “Drengen med de store ører,” Rasmus Lange, 15 år

 

– Vi var med DR i Frederiksberg Have for at lave nogle tv-optagelser, men de her irriterende unger blev ved med at kælke ind foran kameraet. Til sidst løb vi efter dem og hev dem lidt i ørerne. Og den ene af dem havde simpelthen de mest fantastiske ører. Vi tænkte, at han måtte kunne bruges til et eller andet, så vi fik hans navn og telefonnummer, fortæller Sort Sols bassist, Knud Odde, om drengen på coveret til ‘Glamourpuss’.

– Da vi så skulle lave videoen til ‘Siggimund Blue’, kom vi i tanker om ham. Han mødte op til optagelserne, hvor han skulle spændes op på en plade, og så skulle Leif Sylvester kaste knive efter ham, mens en pænt nervøs mor kiggede på. Derefter fik han maskotkarakter i bandet, og vi har brugt ham flere gange siden, blandt andet på coveret til ‘Glamourpuss’, forklarer Knud Odde, der stadig har kontakt med “den irriterende knægt med de fantastiske ører.”

Han hedder Rasmus Lange og er i dag 22 år med en række af spændende oplevelser med Sort Sol bag sig. Den første husker han således:

– Jeg skulle med en kammerat ned i Søndermarken og kælke, men der var for mange, så vi smuttede ned i Frederiksberg Have i stedet. Der var nogen, der var ved at lave noget tv, så vi kælkede ind foran for at komme i fjernsynet. De bad os om at skride, men vi blev bare ved, for vi ville sgu i fjernsynet, fortæller Rasmus Lange.

– Da de så ringede første gang og spurgte, var det bare at springe ud i det, og det har kørt lige siden. Det har været meget positivt, og de er jo søde og rare mennesker. På Glamourpuss Tour’en var jeg til seks koncerter med backstage-pas. Så jeg fik smagt det søde koncertliv uden selv at skulle arbejde for det!

Rasmus Lange kendte ikke noget til Sort Sol før ‘Siggimund Blue’-optagelserne, men de er selvfølgelig et af hans yndlingsbands i dag, sammen med bl.a. D-A-D og Metallica. Erhvervsmæssigt er han netop blevet udlært som murer.

– Det er godt nok meget langt fra musik. Jeg spillede lidt guitar i et år, men jeg havde ikke lige flair for det arbejde, der skulle lægges i det, fortæller Rasmus, der på grund af en kælketur havnede på coveret af en Sort Sol-plade.

Oprindeligt bragt i Gaffa i januar 2001

‘Glamourpuss’ blev genudgivet på vinyl i 2018 med en sort/hvid version af billedet som coverfoto:

About the author