WebTjek: Fik du hørt …? #1

Inden der går Roskilde Festival i det hele, vil vi lige i et par forskellige afdelinger samle lidt op på nogle af de seneste ugers nye udgivelser i web-universet.

En af de store nyheder er selvfølgelig, at Blur har udsendt to nye numre. Udmeldingerne om deres snarlige stop manes dermed mere og mere i jorden.

Numrene kan købes i iTunes, høres på Spotify osv. – men man kan starte med at høre dem herunder først.

‘Under the Westway’:

‘The Puritan’:

Også fra 90’er-britscenen har Spiritualized begået en smuk video til ‘Little Girl’ fra seneste album, ‘Sweet heart, Sweet Light’:

Skønne Jessie Ware er ude med ny single, ‘Wildest Moments’. Der sker ikke så meget i videoen, og nummeret rammer ikke i nærheden af ‘110 %’, men hun er stadig værd at se og høre på:

Til gengæld ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal bruge den nye Pet Shop Boys’ OL-single til. ‘Winner’, hedder den. Men den lyder ikke rigtig som en vinder. Hmm, måske vinder den i længden … Singlen udkommer officielt 6. august, mens albummet ‘Elysium’ udkommer 13. september.

Sigur Rós sprøjter den ene smukke video efter den anden ud fra albummet ‘Valtari’. Islændingene kører et ‘The Valtari Mystery Film Experiment’, hvor 12 instruktører har fået samme beløb til at lave en video til hver af albummets 12 sange. Denne video er den fjerde i rækken. De tre øvrige kan ses her, her og her. Denne gang er det ‘Rembihnútur’, der har været gennem instruktørerne Arni & Kinskis ‘drømmetyder-maskine’:

Lidt ud af det blå dukkede også en ny single fra de svenske electropoppere Little Dragon op, ‘Sunshine’:

Florence & The Machine kigger bagud Lana Del Rey-style i videoen til ‘Breaking Down’ fra sidste års ‘Ceremonials’:

Interpol-sanger Paul Banks har udsendt en EP med fem numre, to egne sange og tre covernumre, inkl. Harold Faltermeyers ‘Perimeter Deactivated’, som han tidligere har spillet live. EP’en er udsendt under alias’et Julian Plenti, som han også kaldte sig på sin første soloplade. ‘Julian Plenti Lives’, hedder EP’en. Man kan læse mere og downloade et nummer her. Album nummer to fra Paul Banks/Julian Plenti udkommer til efteråret.

I den rockede afdeling er der såmænd også nyt fra go’e gamle Kiss – ‘Hell or Hallelujah’:

I den mere elektroniske afdeling har Roskilde-aktuelle Toddla T udsendt videoen ‘Alive’ med Shola Ama som sangerinden på en fin lille garage-ballade (findes det??). Nyt album er ude medio august.

Ligeledes Roskilde-aktuelle Santigold er ude med sin anden single fra seneste album. ‘The Keepers’ er et fint nummer!

http://www.youtube.com/watch?v=xpn8xNW-sfs

Også fra Roskilde-fronten – nyt track fra Addison Groove, der spiller Apollo lørdag aften:

For nogle måneder siden kunne man høre et nyt track fra drum’n’bass-duoen Craggs and Parallel. Nu har de også fået produceret en video til nummeret ‘Hurt You’, der er old school-tromme og bas. Og det er jo meget rart indimellem, selvom videoen indeholder ‘flashing lights’ .. Se videoen på Vimeo her.

Sean Paul er efterhånden langt væk fra Jamaica og det store dancehall-gennembrud med forrygende ‘Gimme the Light‘. Hør selv på den nye single, ‘Touch the Sky’, fra seneste album ‘Tomahawk Technique’:

 

About the author

Skriv et svar