WebTjek: Garagerocken ruller

Forleden offentliggjorde Gutter Island fem nye navne til årets udgave af den lille garagerock-festival, der finder sted i slutningen af august ved Masnedø Fort. Det var desværre uden svenske The Hives, som jo for længst er blevet alt for store til den lille festival, selvom de givetvis stadig ville elske at optræde der, som de tidligere har gjort.

The Hives er aktuelle med gruppens femte album, ‘Lex Hives’, 5. juni, men i en god måneds tid har man allerede kunnet nyde førstesinglen ‘Go Right Ahead’, som gruppen nu også har fået lavet en officiel musikvideo til. Se den på YouTube her.

Det er en fornøjelig no bullshit-rocksang – selvom det s/h-velklædte band skejer fuldstændig ud ved at tilsætte lidt blæs .. Og i øvrigt virker som om, de har lyttet til E.L.O.’s ‘Don’t Bring Me Down’.

The Hives spiller – heldigvis – på årets Northside Festival i Aarhus, og det bliver sandsynligvis en festlig oplevelse med Howlin’ Pelle som magnetisk midtpunkt på scenen.

Blandt de nye navne til Gutter Island finder man den tidligere Hellacopters-frontmand Nicke Anderssons nye band, Imperial State Electric.

– Jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal lave. Det er stadig musikken, jeg brænder for, sagde han forleden til den gode Thomas Treo på ekstrabladet.dk.

Imperial State Electric er ikke så skide kompliceret, hvilket man kan høre på nummeret ‘Uh Huh’. Det er udmærket, men det er uden den samme tyngde, der var i The Hellacopters.

Det skal dog nok blive en fest på Gutter Island, hvilket der også er garanti for hos Honningbarna, som også spiller.

I garagerock-afdelingen kan man også snuppe sig et glædeligt genhør med On Trial, idet selskabet Bad Afro netop har uploadet nummeret ‘Believe’ til deres YouTube-kanal. Uden video, men det er fløjtende ligegyldigt – det holder!

Bad Afro har også uploadet et Rocket Ghost-track, og man skal da aldrig snyde sig selv for lidt Spids Nøgenhat – eller lidt mere – der forleden gæstede Sneums Garage på P6 Beat. Eller for lidt Dragontears.

Baby Woodrose er stadig i fuld vigør, og salget af nyeste album, ‘Third Eye Surgery’, går så godt, at andetoplaget af vinylen (den røde) snart er udsolgt, skrev Lydtapet forleden.

Glimrende ‘Dandelion’ kan høres her, og så kan man ellers booke billet til de kommende koncerter:
16/5 Loppen, København
17/5 Fermaten, Herning
18/5 Posten, Odense
19/5 Kulisselageret, Horsens
25/5 Templet, Lyngby
01/5 Studenterhuset, Aalborg

Go’e gamle The Nomads er såmænd også på banen igen med et glimrende nyt album, ‘Solna’, som Thomas Treo for nylig anmeldte til fem stjerner.

Svenskerne har endnu ikke nogen dansk dato på turneplanen, men mon ikke det kommer. Indtil videre spiller de i weekenden i Helsinki til – såmænd – en ny afligger af den danske Gutter Island Festival, der i denne weekend rocker den finske hovedstad med bl.a. Baby Woodrose, Flaming Sideburns og Hola Ghost på programmet. Jeg VED, at nogle københavnere kommer til at have ondt i håret på søndag …

Selv vil jeg nøjes med at tage på Loppen fredag aften og høre The Soundtrack Of Our Lives, der også er pladeaktuelle med hvad, der meget vel kan blive gruppens sidste album. De er måske ikke så vilde og psykedeliske som tidligere, men det holder stadig.

Det samme gør Refused. Det gendannede Umeå-band spillede tidligere på året dets første koncert – en hemmelig koncert på hjemmebane i Umeå – og tager i år på comeback-turné, der bl.a. fører dem til Roskilde Festival.

Albummet ‘The Shape of Punk to Come’ er stadig et højdepunkt blandt mine punkplader, og de og de samtidige ‘scandinavian saviors of rock’n’roll’ har givetvis inspireret en stribe af nye danske bands, der med Iceage i spidsen gør det rigtig godt for tiden.

Rock’n’roll!

ALLE YouTube-klippene kan nydes samlet i denne lille playliste:

 

About the author