Svensk mixtape #2: 2018 – nyt fra hinsidan

Det svenske musikmagasin Sonic har ondt i økonomien, skriver magasinet selv på dets hjemmeside. Det er en skam. Det er et virkelig godt musikmagasin, og jeg håber meget, at det overlever.

Sonic-folkene er også gode på Twitter, og de er gode på Spotify, hvor deres ’Sonic-spellistan’ er en vigtig ingrediens for mig selv, når jeg kigger efter ny musik. Hvilket jeg gør ret ofte.

Det er noget nær en guldgrube for mig i forhold til især svensk musik, og spøjst nok var jeg netop i gang med at udvælge sange til en ny omgang svensk mixtape, denne gang med svensk musik fra i år, da jeg på Twitter læste meddelelsen om problemerne.

Det er en svær udvælgelse, for der kommer stadig store mængder af god musik ud fra Sverige, men det lykkedes mig at skære det ned til den nedenstående playliste (Spotify-link i bunden af indlægget) med en times musik, der alt sammen er udkommet i år (enkelte kan være singler fra i fjor, men så fra et album i år).

Honungsvägen

Honungsvägen – Nyt navn, blot anden single. Hvem sagde Veronica Maggio??

Veronica Maggio – Ny single, skrevet med Jocke Berg til film om Ingmar Bergman.

Taken By Trees – Soloprojekt for Victoria Bergsma fra hedengangne The Concretes. Hun er virkelig god. Hendes nye album er godt. Det her nummer er virkelig, virkelig godt!

The Radio Dept. – Indiepop, dreampop. God og solid ny single. Radio Dept. fortsætter i fin stil.

Docenterna – Tilbage efter syv år med en stærk sag. Godt omkvæd, masser af indhold. Der er nyt album ude. Med titlen ’Kritstreckränder och missiler’. Det er eddermame en god titel!

 

Maritza Horn – Ja, det er Melissas mor. Forbindelsen kan man godt høre, hvis man vil. Vi er tilbage i visemusikkens ånd.

Sarah Klang – Her er vi i americana-land. Hun spiller på Spot Festival. Og jeg ville høre hende, hvis jeg gæstede den aarhusianske festival i den kommende weekend.

First Aid Kit – Behøver ingen introduktion længere. De er bare gode. Det er det nye album også. Fin koncert på Coachella for nylig, i øvrigt.

 

Slowgold – Et af de spændende, nye navne fra hinsidan i 10’erne. Meget produktiv. Nyeste album ’Mörkare’ er glimrende.

Hanna Järver – Rigtig fin albumdebut efter nogle år med singler og ep’er. Har naturligvis bestilt vinylen hjem til Fyn.

ShitKid – Det er ikke den tidligere danske MGP-deltager, men derimod svenske Åsa, der laver bedårende underlig musik. Sidste års ’Fish’-album var satme fornøjeligt. Og hun fortsætter med sjove sager.

Råå – Altså, albummet hedder ’Skånes Järnvägar’, og sangen her hedder ’Til minne av William Onyeabor’. Jeg behøver ikke flere grunde til at lytte.

Dungen – Har allieret sig med fine Woods på et ganske udmærket nyt album. Det fungerer.

Goat – De er simpelthen bare fremragende. Det er et nummer til minidokumentar-filmen ’Killing Gävle’ Igen er det vist rigeligt med grunde til at lytte.

 

Ebbot Lundberg – Sangeren fra The Soundtrack Of Our Lives med ny single efter forrige års fine ’For the Ages to Come’.

Ha det bra! Også jer oppe hos Sonic Magazine. Og jer i Gävle:

 

About the author