Ja visst! Endnu en supersvensker

Heldigvis er de ikke til at holde skjult, de svenskere. For jo mere man kigger den vej, jo mere opdager man af musikalsk talent. Ja, de vælter ganske enkelt stadig frem hinsidan.

Den seneste af slagsen, er sangerinden Seinabo Sey, der i fjor udgav sin debutsingle ’Younger’. Det var et stort bloghit og pt. ligger det såmænd også nummer et i Norge. I morgen udkommer herhjemme så også den næste single, som er endnu bedre end ’Younger’.

Det er nummeret ’Hard Time’ – et noget hårdere, mere kantet og storladent nummer end ’Younger’. Men Seinabo Seys stemme er lige så stærk. Og det er ganske enkelt fremragende!

(Hvis videoen er blevet fjernet fra YouTube, kan man også høre sangen her)

Den 23-årige stockholmer med rødder i Halmstad og Gambia (via faderen Maudo Sey, der også er musiker) bliver produceret af Magnus Lidehäll, som er lidt af kommende stjerne med navne som Veronica Maggio, Petter og Mapei (’Don’t Wait’) på cv’et i hjemlandet, og i udlandet endvidere stjerner som Britney, Kylie, Katy Perry og Sky Ferreira.

Der er tråde til 90’ernes Lauryn Hill og Mobys brug af Vera Halls ’Trouble So Hard, men samtidig falder Seinabo Sey fint i tråd med nutidens electronica og r&b.

Seinabo SeyDer er album på vej sidst på året, lyder meldingerne fra hende selv i nogle af de interview, hun har givet.

Her beretter hun også om forbilleder som Destiny’s Child, Alicia Keys, Lauryn Hill, Cee-Lo Green, Donny Hathaway, James Fauntleroy, Kim Burrell. Og Kate Bush. Og reggae.

– Jeg er vokset op med reggae. Vi plejede at sidde om køkkenbordet og synge til reklameaviserne og finde på melodier, siger hun i et interview med Dagens Nyheter og fortæller, hvordan hun følte samhørighed med de brune piger i Destiny’s Child.

Hun troede egentlig, at hun skulle have en længerevarende uddannelse, men hun flyttede i stedet til Stockholm, satsede på musikken og har bl.a. sunget og turneret med Maskinen og Oskar Linnros. Angsten for alligevel ikke at slå igennem var noget af det, der endte med at blive til sangen ’Younger’.

– Den handler om, at jeg ikke bliver yngre, så gør da for fanden et eller andet. Jeg var allerede panisk, da jeg blev student. Jeg følte, at jeg aldrig blev bedre til noget, siger hun til Dagens Nyheter og forklarer, at sangen handler om at nyde livet, mens man har det, selvom sangen har en vis kulde i sig, modsat mange andre soulsange, der føles varme.

– Jeg kan godt lide, når det lyder som en folksang, som et primalskrig i stedet for fint og poleret. Det er måske derfor, det har taget så lang tid for mig, fordi jeg skulle finde frem til min egen stemme, siger Seinabo Sey. Som vi forhåbentlig får at høre meget mere til. Og forhåbentlig snart får at se i Danmark. For synge, det kan hun:

 

About the author

Skriv et svar