#RF15: Nogle anbefalinger og lidt af det modsatte

De unge er i gang på Roskilde Festival, og onsdag ruller morfar-biltoget også ind til festivalpladsen. Heriblandt holdet med verdens muligvis langsomste musikblog …

Men glæden og forventningen hos de gamle bloggere er sikkert lige så stor som hos alle kids’ene, der længe har været i gang med at smadre campingarealerne på Roskilde Festival.

Der er sat krydser i programmet på en nutidig måde – ved at oprette playlister med de optrædende og komprimere sig til 140 tegn på Twitter, men herunder er der også et par anbefalinger fra bloggerne med lidt flere ord, end der står i et Spotify-link.

 

Kate Tempest, fredag kl. 18, Apollo

Jeg er en sucker for spoken word/rap/Sprechgesang med stærk britisk accent. Kate Tempest har den i overflod, og den 29-årige sanger og sangskriver bruger den ikke kun til musik. Hun skriver digte og skuespil og må være en af de få kvinder fra Sydlondon, der er vokset op med Wu-Tang Clan OG på bestilling har skrevet et drama til Royal Shakespeare Company. Kate Tempest er på 2014-albummet ’Everybody Down’ musikalsk i familie med The Streets og har samme evne til at tegne en situation skarpt op. (Fez)

 

King Gizzard & the Lizard Wizard, onsdag kl. 20.00, Pavilion

Der bliver muligvis lidt trængt på Pavilion, hvis ellers rockpublikummet stadig gider tage på Roskilde Festival. Og passende nok er de australske psych- og garagerockere fra King Gizzard & the Lizard Wizard placeret ved scenen med Gutter Island-baren lige ved siden af. For mig var albummet ’I’m in Your Mind Fuzz’ årets album i fjor, en befrielse af et vellydende psychrockalbum. Årets opfølger, ’Quarters’, er en mere konstrueret størrelse med fire numre, der alle er 10 minutter og 10 sekunder lange, Og lidt som at bestille en Quattro Stagioni-pizza er ikke alt lige godt. Men pizza er jo altid godt. (Snab)

 

Kendrick Lamar, fredag kl. 19.30, Orange

Verdens største rapper lige nu (eller i hvert fald indtil Kanye West kommer bralrende, snupper hans mikrofon og fortæller os noget andet) er tilbage på Roskilde. Denne gang har han sangene, der kan både fylde og vælte pladsen foran Orange. (Køster)

 

The Fat White Family, torsdag kl. 02, Pavilion

Måske er det kun alkoholen, eller forventningen om alkohol, der taler, men de fem blotteres garagerock virker allerede nu som et generelt kaos, der er grund til at se frem til. (Smølle)

 

Ferro Gaita, torsdag kl. 18, Pavilion

Jeg er glad for, at Roskilde igen sørger for at kæle for harmonika-elskere. Denne gang kommer maveorglet fra Kap Verde og er en vigtig del af oplevelsen af Ferro Gaita. Her er vi langt fra Cesaria Evoras store, sørgmodige ballader og får i stedet en fest anført af sangeren Bino Branco, en bunke slagtøj og så harmonikaen. Det er folklore, og rytmerne kan minde om den colombianske cumbia. På Kap Verde kalder de stilen for funaná. (Fez)

https://www.youtube.com/watch?v=Uny5dBjp9bw

 

Father John Misty, torsdag kl. 17, Avalon

Er I ikke søde alle sammen at gå til Ryan Adams torsdag kl. 17 på Orange? Jeg forudser Björk 1994-lignende tilstande, når hipsternes (med rette) yndlingssangskriver indtager det sorte hul under den blå teltdug på et af festivalens traditionelt rigtig gode tidspunkter.
 (Køster)

 

Veronica Maggio 1
Veronica Maggio, da hun besøgte Vega i fjor.

Veronica Maggio, torsdag kl. 14, Arena Grøn

Det er svært for mig at forestille mig en bedre måde at komme i gang med andendagen. Veronica Maggios letbitre solskinspop er som skabt til at piske en hærget krop med glæde over musikken, pilsnerne, festivaloplevelsern – og svenskerne, hvis der stadig er nogen. Kun campingstole i teltet kan ødelægge det her. (Snab)

Jeg kan blive ved med at snakke om Veronica Maggio længe, uden at jeg løber tør for pæne ting at sige. Hun tager den svenske sans for pop og den lige så svenske tristesse, og så sætter hun det helt perfekt sammen. (Smølle)

 

Vi kan snildt undvære:

The War On Drugs, onsdag kl. 23, Arena: Jeg har hverken skæg eller ølmave nok til så meget ROCKguitar på det tidspunkt af døgnet. (Fez)

Mew, Muse og andre hårdt oppustede rockballoner, der begynder med [mj]. (Køster)

Marie Key, fredag kl. 17, Orange: Har voksne mandevenner, der kan græde til Marie Key-koncerter, men jeg forstår simpelthen ikke musikken og kan ikke mærke den. Ville gerne, men kan ikke. Undskyld! Der er sikkert noget galt med mig, men jeg snupper altså Kwabs i stedet. (Snab)

Die Antwoord, torsdag kl. 01, Orange: Hvilket ophørsudsalg blev de fundet på? De var ikke sjove da da kom, de er det næppe nu, alle har glemt dem. Kom langt væk fra Orange, når Sir Watkin Tudor Jones dukker op. (Smølle)

 

Bloggers By Choice vil vanen tro udkomme med den daglige gennemgang af snapshots, strøtanker og eureka-momenter fra festivalen – både her og i løbende opdateringer på dr.dk – hvis præsentation af blogholdet kan læses her.

 

Niels Fez Pedersens Spotify-playliste med Roskilde-aktuelle kunstnere:

 

About the author