#RF14: Snapshots, strøtanker og eureka-momenter – torsdag

Madras

06:30, McGuire: Waylon t-shirt eller Townes t-shirt? Decisions, decisions!

10:06, Nykjær: Luftmadras-rehearsal vel overstået. Ingen huller.

11:41, Snab: Undskyld, Roskilde, men har du ikke glemt, at det er sjovere i solskin. Ligesom snerydning.

12:37, Travn: Et par ældre mennesker i toget brokker sig over ‘al den besvær, der er med de festivaler’. De er nok på alder med Mick Jagger.

13:50, Travn: Er blevet passet op af Sivas’ producer. Han var stolt efter i går og ville ellers bare vide, hvad han kunne bruge sin Medieby-adgang til. Efter min forklaring tog han et sug af sin hjemmerullede og konstaterede:
– Nå, så bli’r jeg sgu i min lejr.

14:00, McGuire: Jeg har et møde med Sundhedsstyrelsen. Det skal handle om, hvordan man får unge mænd til at huske kondomet. Nævner kort, at jeg er på vej til Roskilde Festival, som jo må være Europas største leverandør af klamydia. Ingen griner…

14:06, Nykjær: Kunne godt bruge en curling-forælder…

'Far, kører du ikke mit grej?'
‘Far, kører du ikke mit grej?’

14:22, Anders: Aflysning fra Drake. En ramme Royal pilsnere på at afløseren bliver D-A-D. De kan lige nå det efter Nibe Festival.

14:33, Snab: Er sikker på, Peter AG og Gnags sidder klar ved telefonen.

14:43, Nykjær: Drake har aflyst. Hvem laver de første jokes på “Hold On, We’re Going Home”?

14:46, Fez: Det er så anden gang, Drake ikke kommer til Roskilde.

14:48, Fez: Hologram Michael Jackson, ka’ vel afløse Drake? Slut med forkølede stjerner og uoplagte legender!

14:55, McGuire: Omsider på vej i toget. Sidder ved siden af pige, der “faktisk kun er taget derned for at høre Drake”. Nænner ikke at fortælle hende, at det hele nu er forgæves…

15:06, Travn: Diskuterer Oslo-bådens musikniveau og har for første gang hørt sætningen ‘jeg troede, sangerinden havde meningitis’.

15:20, Snab: Forslagene vælter ind med bud på Drakes afløser. Måske Robbie Williams Jam eller et battle mellem Michael Learns To Rock og Nikolaj & Piloterne.

15:25, Køster: Netop ankommet på pladsen. Ser som det første en af dem fra Mew. Eller også er det bare en der ligner. Anyway, bad omen. Jeg kan bare ikke særlig godt lide Mew.

15:56, Travn: Skide være med, at der ikke længere gratis sprut i Mediebyen. Der er gratis kage!

16:11, Snab: Drakes hjerte er åbenbart knust. Så tror pokker, han er syg.

Bloggerhold eller countryband? Ingen ved det.
Bloggerhold eller countryrockband? Ingen ved det.

16:27, Snab: Holdfoto ved DR. Der er et countryrockorkester gemt i den her opstilling.

16:32, McGuire: Forsøger at forklare Nykjær forskellen på Bakersfield sound og Nashville sound. Uden held.

17:38, Køster Årets første koncert, Earl Sweatshirt, er forsinket på Avalon. Der står en lift inde foran scenen. Ikke helt betryggende.

17:40, Køster: Konferencieren indvier den nye Avalon-scene med at tage en selfie med publikum i baggrunden. Gad vide om han havde løst en professorterning på scenen hvis vi havde skrevet 1984.

17:47, Nykjær: Earl Sweatshirt starter sit gig med at spille Snoop Dogg og Kendrick Lamarr. Inden han selv går på. Sådan bare for at sætte barren?

18:02, Snab: Haha. Kæmpe jubel på Arena til annoncering før Electric Wizard af, at Drake har aflyst.

18:03, Køster: Earl Sweatshirt kæmper med sine lix-tunge rim og slæbende beats på Avalon. Folk drifter væk. Settingen er utaknemmelig.

18:07, Anders: Rendte ind i Master Fatman, der ventede på Earl Sweatshirt og sendte god karma over det nye Apollo-telt. Den tykke gav også bloggen sine tre festivalfavoritter: Outkast, Ibibio Sound Machine og King Ayisoba!Master Fatman

18:11, Nykjær: Dropper småkedeligt Earl Sweatshirt-gig og kigger lidt rundt på pladsen i stedet. Både Mads Nørgaard, Wood Wood, Soulland og Henrik Vibskov har shoppe-telte lige ved siden af hinanden. De dage, hvor Roskilde-tøj var spraglede indianer-ponchoer og T-shirts med tyske punk-bands er endegyldigt ovre.

18:18, Fez: Brændende Kærlighed fra Gorm’s Bornhomerbiks i Food Court holder højt niveau. Manden selv ved panden, og økokød i store klumper. Bliver formentlig endnu bedre med tømmermænd!

18:19, Snab: NSFW! Electric Wizard åbner med 13 minutter lang stonerrock, med noget, der godt kunne tolkes som satanistisk ritual-ofring af nøgen kvinde i film i baggrunden. Eller måske bare en italiensk pornofilm fra 70’erne.

18:20, Køster: Hørt i Mediebyen ved indgangen til pladsen: “Hvorfor skal man tjekkes for at komme UD?”. Selvopfattelsen vist meget godt rammet ind dér.

18:25, Travn: Al den snak om, at Roskilde ville blive gråhåret torsdag pga. Stones, fejes til side af et ungt og meget sultent publikum til Outkast. ‘Kæft, de er klar.

18:30, Travn: Klassiker: Outkast-dj’en beder ‘Copenhagen’ om at larme. Close enough, min ven.

18:32, Køster: Dre og Big Boi er på scenen, og lægger ud med B.O.B – et hidsigt nummer. Folk er på!

18:36, McGuire: Møder John fra Northside til Outkast-koncert. Ingen af os forstår den slags musik, så vi går i baren og bliver ad omveje enige om, at vi godt gad være på Tønder Festival lige nu

18:38, Køster: André i sort kedeldragt og hvid paryk. Et af 00’ernes største modeikoner skuffer ikke.

18:50, Fez: Maskerede korsangere, parykker, skøre stemmer. Outkast spiller den bedste P-Funk på Orange siden George Clinton. Og som funkguden, mest for fans.

18:51, Snab: Electric Wizard er sgu fin stenerrock. De ligner nogen, der muligvis har haft hver deres tunede Puch tregear på Fyn i 70’erne. Og når man samtidig kan se solen bryde frem, er det helt ok. Og helt blasfemisk: Oxburgeren ved Arena er faktisk bedre end Dixie Burgeren …

18.58, Nykjær: Der holder en stribe sorte Mercedes’er backstage bag Orange. Gætter på at Stones ankommet.

18:59, Travn: Min sidemand prøver at imponere sin kønne ledsager ved at liste udgivelsesårene for Outkasts albums. Jeg nænner ikke at bryde ind og påpege, at han havde to forkert. Se dét er Orange Feeling.

19:02, Travn: ‘Ms. Jackson’ = Første fællessang foran Orange.

19:10, Køster: ‘Ms. Jackson’, ‘Ghettomusick’, ‘The Way You Move’.  Det kører for OutKast.

19:21, Fez: Andre 3000s kører slowjams på Orange. “Fyre, hvis I ikke får noget i aften, er det ikke min skyld”

19:22, Anders: Endagsbilletterne og Stones-trøjerne regerer på H&M’s tagterrassebar, hvor der serveres frizzante, og aldersgennemsnittet er 15 år højere end på resten af pladsen.

19:24, Køster: Det lidt skøre reality check, når du rocker med til ‘Hey Ya’, og Roma-damen med de to overfyldte sorte flaskesække mosler forbi i børnehøjde.

19:27, McGuire: Nå, den kender vi da!

19:35, Travn: Publikumspiger på scenen til ‘Hey Ya’. Nogle tricks holder altid

19:43, Snab: Haha. Kæmpe jubel på Pavillion til annoncering efter Future Of the Left af, at Drake har aflyst.

19:46, Travn: André 3000 danser dirty bag en kamerakvinde under mesterlige ‘Roses’ #overskud

Bendte og Waylon
Bendte og Waylon

19:50 McGuire: This guy!

19:54, Fez: Husker at rappe med på selv de obskure Outkast-numre,  så den yngre del af crowden ikke tror, jeg bare er endnu en gråhåret curlingfar, der skal hygge med Stones.

20:00, Køster: Fin OutKast-koncert på Orange. Et 10-tal efter den gamle skala for den gode, men måske noget rutineprægede præstation. Men de sange er urørlige.

20:17, Anders: Steffen Jungersen, navnkundig rockanmelder fra bl.a. BT, står i baren i mediebyen og varmer op til Stones. Han fik tre ord til at beskrive rullestenene: “Et og alt!”. Sådan!

20:18, McGuire: Havde forventet større respekt fra Jungersen for min Waylon Jennings t-shirt. Måske skulle jeg bare ha’ sagt, at det var Johnny Madsen

Steff om Stones: 'Et og alt'.
Steff om Stones: ‘Et og alt’.

20:30, Køster: Bente aka. Bendtner spottet i bagsceneområdet. Anders K og McGuire forsøger at overbevise ham om bloggens herligheder. Han påstår at han kender os, og at vi er “rimelig store”???

20:42, Travn: Synger ‘Be My Baby’ henover Lykke Lis ‘Sadness Is a Blessing’ … Men det lyder godt her uden for teltet.

20:48, Nykjær: Lykke Li synger ‘No Rest For The Wicked’ foran et proppet Arena. Når hendes kronisk ulykkelige kærlighedsfortællinger er bedst, har de en næsten ABBAsk melodifornemmelse.

21:04, Travn: Er ham i højre pit-kø til Rolling Stones, der råber ‘De var bedre, da Brian Jones var med!’

21:05, Fez: Chance The Rapper synger på dansk. Næh, det er Kaka. Er jeg gået glip af en aflysning?

21:09, Køster:  En udvalgt skare hårdrock-proselytter hylder Bombus på Pavilion. Bandet spiller melodisk hårdrock og deres forsanger er tynd og lyshåret og ligner Johanne fra Elefantvask på Ramasjang. Men han kan brøle “Into The Fire” og headbange, så det er en lyst.

Alto-skamlen hitter
Alto-skamlen hitter

21:10, Fez: Glem campingstole; Alto-skamler er det nye shit.

21:10, Anders: Der er flere mennesker i køen til Dixie Burger end i Pavillion-teltet til det svenske metalband Bombus #meatismurder

21:18, Nykjær: Det er næsten som at rejse tilbage i tiden at være til koncert et sted, hvor der må ryges. Der er flere lightere end smartphones, der ryger til vejrs, da Lykke Li synger ‘Never Gonna Love Again’.

21:37, Travn: Sigurd Barrett i pitten til Rolling Stones. Han ser søgende ud.

21:44, Nykjær: To aflysninger indtil videre, begge fra hiphop-navne. Må. Ikke. Komme. Med. Stereotype. Betragtninger. Om. Subkulturer.

21:47, Anders: Gratisterne er klar til Stones uden for hegnet på Darupvej.

21:47, McGuire: Nå, men her sidder man sgu da meget godt

21:48, Snab: Løber ind i sydkoreanske Jambinai. Vi lader som om, McGuire er fan. De er søde.

Darupvejs gratister
Darupvejs gratister

22:07, Køster: Stones indleder med ‘Jumpin’ Jack Flash’

22:08, Nykjær: Ser Mick Jagger springe ind på scenen. Og overvejer, hvordan man mest sandsynligt får sådan en krop som 70-årig: Yoga eller stoffer?

22:08, Travn: Få nu de forbandede telefoner ned, så vi kan se Mick.

22:09, McGuire: Hold kæft, hvor Keith hænger i sine riffs. Stik manden en Stesolid, så han kan komme lidt op i tempo igen!

22:14, Køster: Det er noget af en Benjamin, Stones har fået med på tangenter. Ikke en dag over 65.

22:16, Travn: Rød t-shirt og sorte lærredsbukser. Charlie Watts er klart den normcore i det band.

22:18, Fez: Yes! Det er Bernhard Fowler, der synger kor for Stones. Engang sang han funk, disco og pre-house i Peech Boys. Elsker “Don’t Make Me Wait”.

22:19, McGuire: Hov, det er sgu da Marstal, der står der. En eller anden, gem Smølle!

22:20, Køster: Marstal er mere gråhåret end Mick Jagger. Og mere kontroversiel!

22:21, Nykjær: Har for første gang hørt nogen stille spørgsmålet “Hugger I jer?”.

22:27, Anders: Stones: Samspillet er lige så løst som Jaggers ansigtshud.

22:35, Anders: Når pigerne begynder at udvandre under en af rockhistoriens største kærlighedssange, ‘Wild Horses’, så ved man, at charmen er slidt og præstationen halvslatten

22:35, Køster: Nu er det tredje gang Mick Jagger taler dansk. Én gang mere, og gimmicket blir lisså træt som Fleksnes’ “De-ooo”-råb.

22:37, Fez: En flok julemænd ved siden af mig synger ‘Et barn er født i Betlehem’ mellem Stones-sangene. Folk tysser.

22:39, Nykjær: Spotter en fyr i en jakke med teksten “My favorite animal is steak”. Den skal han nok ikke tage på til en Morrissey-koncert.

22:42, Travn: Danske fans har valgt, at Stones skal spille ‘She’s So Cold’ … ikke lige katalogets stærkeste.

Charlie!
Normcore Charlie har styr på sætlisten.

22:44, Nykjær: Stones spiller ‘She’s So Cold’. Og det begynder at føles som en torsdag aften på The Dubliner i stadionstørrelse.

22:47, Fez: Nu brækker en af julemændene sig. Endda under ‘Out of Control’.

23:02, Køster: Massiv udvandring af under-25-årlige fra Stones. Forståeligt: Bandet lyder som Peter Belli Jam til Havnsø Festival.

23:05, Køster: Kan simpelthen ikke klare at se Stones gøre indhug i deres egen musikarv på den måde længere. Går ned og hører noget columbiansk festmusik og drikker mojitoer i stedet.

23:07, McGuire: Så, nu begynder det at blive meget fedt!

23:10, Snab: Nøj, hvor er det befriende at stå, nej hoppe rundt, til Systema Solar på Avalon. Kæmpe fest. Cumbia, beats, percussion. Det rykker, og vi bliver flere og flere i teltet.

23:11, Nykjær: Skal man nyde et godt nostalgitrip, skal man kunne blænde sin kritiske sans ned. Det synes der at være mange, der kan i aften, men det er ikke lykkedes for mig endnu.

23:11, Anders: ‘Midnight Rambler’ – så gynger røvballerne i takt igen. Tak for det!

23:13, Køster: Er gået fra mosbegroet rødvinsdrikkerhygge til skør psykedelisk colombiansk etno-dance med Systema Solar. Ikke bare meget sjovere, en helt anden verden af musik, glæde, humor.

23:23, Fez: Jeg hader bluesrock.

23:28, Fez: ‘Miss You’! Jeg elsker disco.

23:29, McGuire: Honky Tonk Women! Så gav Waylon t-shirten alligevel pote!

23:32, Køster: En ansigtsmasket rumgud og fire hvid/sølvklædte inkateers holder en kæmpe fest på Avalon med deres sydamerikanske solsystems-cumbia. Det holder.

23:41, Snab: Hold nu kæft, hvor er Systema Solar gode. De river hele Avalon rundt med kæmpe dansefest. Soulfly uden guitar. Latinsk George Clinton – Inkadelic! Wow!

23:42, Køster: Kæmpe sølvkraver, der blafrer, når man hopper, må blive den nødvendige festival-accessory i år. #systemasolar

Det sydkoreanske orkester Jambinai - og en en enkelt blogger.
Det sydkoreanske orkester Jambinai – og en en enkelt blogger.

23:45, McGuire: Jeg kan ikke forholde mig til andet end Stones lige nu. Gimme Shelter, Midnigt Rambler, Sympathy For The Devil, Wild Horses, You Can’t Always Get What You Want OG OG OG Honky Tonk Women!!! Som at stirre direkte ind i ur-rockens fjæs. Jeg elsker det!

23:47, Anders: På ‘Brown Sugar’ sidder riff’sne endelig & he moves like Jagger!

00:28, Travn: Jack White erstatter Drake!

00:33, Snab: Beskederne begynder at vælte ind. Jack White afløser Drake. I har ret alle sammen – jeg er meget tilfreds!!

01:01, Køster: Holder foran gadedøren, min bløde madras og … To børn, der står op om seks timer. Ouch.

01:20, McGuire: Får lift hjem af Anders K, sammen med Danni og Ekstra Bladets udsendte (ikke Treo). Anders K insisterer på, at vi skal høre Elvis på fuld styrke hele vejen hjem. Sæt mig bare af i Hedehusene. Så går jeg resten af vejen…

About the author