10:26, Nykjær: Man bliver altid forbavset over, hvilken musik folk har med i lejrene. Nu spiller de Kenny Rogers’ ‘The Gambler’ i et af naboteltene. “You gotta know when to hold ’em…”. Men man skal også vide, hvornår det er tid til et bad, så… be right back.
10:50, Smølle: BBC er inviteret til musikquiz. Det er vanvid. Jeg kan knap stave til ‘musik’ p.t.
11:02, Snab: Et par unge piger i toget åbner et par morgenbajere og tester lige, om de kan smage forskel på Carlsberg og Heineken. Rutineret! Det kan kun blive en god dag!
11:19, Snab: Åh ja, en klassiker på Roskilde Station. Post-Roskilde blues. Grupper af udmattede unge med tomme, fjerne blikke på vej hjem efter en uges grænsesøgende morskab, vildskab og store musikoplevelser.

11:44, Snab: Hjemturen kan være en bitch!
11:51, Snab: Nogle vagter ved Orange synger Beatles: ‘Help me get my feet back on the ground/Won’t you please please help me.’ 1) Mine fødder har ikke behov for at røre jorden længere 2) Hjælp!
11:54, Snab: OH: “Alle mine venner over 30 klager over ondt i fødder og lænd.” Så sandt! Fantastisk ro på festivalpladsen lige nu, men den skal Skambankt nok smadre ganske effektivt om lidt!
12:03, Snab: A$ap Fergs fly er forsinket. Han bytter derfor tid på Avalon med Black Dahlia Murder. Der er bare noget med hiphoppere og Roskilde …
12:16, Snab: Herligt los i bollerne fra Skambankt. Bedste præsentation fra hæs konferencier indtil videre. “De er fra Norge.” Stort jubelbrøl.
12:30, Snab: “Det er min 13. gang på Roskilde. Jeg elsker denne festival,” fortæller Skambankt-frontmand og tidligere Kaizers Orchestra-guitarist Terje Winterstø, der kom fra en lille flække i Norge til Roskilde Festival første gang som 16-årig og lå i lejr. Både han og jeg virker glade for, at han nu står her på scenen.
12:31, Travn: Er kørt for langt med toget … #søndagshjerne
12:44, Fez: Jeanskanonen!
12:55, Fez: Direkte ind som nr. 1 på madhitlisten: Luksus-falafel fra Den Gyldne Bønne! På Roskilde siden 1983! (ligesom mig).
13:03, Nykjær: Er traditionen tro ramt af Roskilde-søndagstristesse. Synet af folk, der allerede har pakket ned og slæber telte og rygsække væk fra campingpladserne, hvor de tomme pladser bliver flere og flere – det har altid gjort mig blå indeni. Følelsen af noget godt, der er ved at være forbi. Nå, der er heldigvis nogle gode timer endnu, og Chorus Grant hygger med stilfærdigt slynget indiepop på den hyggelige, saunavarme Gloria-scene.
13:11, Fez: 1983 har ringet. Toumani Diabate og søn på hver sin kora. Blid harpemusik som den søndag for 31 år siden, da jeg havde en satori til Andreas Vollenweider.
13:12, Smølle: Far og søn Diabaté fra Mali på Pavilion. Der er er rigtig meget harpe. Effekten er underligt beroligende.
13:14, Fez: Bikerfyr med fuldskæg og bar mave bag mig kan ikke klare mosten og råber op: “Jeg har ikke tålmodighed til det her”. Kort efter begynder han at tage armbøjninger.
13:20, Smølle: Det var vist harpe nok for i dag, tak.
13:24, Fez: Unge Toumani slår lige wah-pedalen til koraen. Næstbedste harpekoncert nogensinde på Roskilde!
13:39, Nykjær: Blogbroder Elsnab ville have fået et bommesislaw. Har lige set seks mand begive sig mod Arena – alle bevæbnet med en campingstol.
13:47, Køster: På vej! Men der er bilkø iGEN! Forbandede +65’ere.
14:25, Smølle: Vi blev revet rundt af publikum i musikquizzen hos Zetland. Det var kun fair! Stærkt hold, ellers — Fez, AKS, Snab, Travn, Køster, Nykjær og mig selv. Men vi fik en bajer alligevel!
14:26, Anders: Blev jordet af publikum ved en stærkt partisk festivalquiz på scenen hos Zetland. Men vi fik vores stage-selfie!
14:44, Travn: EMA skuffede fælt med en fjoget koncert i Pumpehuset i 2011. Så fælt, at hun ikke får chance for revanche. Går mod Denai Moore.
14:56, Anders: Venter på EMA ved Pavillion, selvom en af blogbrødrene har kaldt hende “en hestepige”. En hård udmelding, skulle jeg mene.
15:00, Nykjær: Klumben & Raske Penge går i gang og kaster tung bas ud over pladsen foran Orange, hvor folk dog lige skal beslutte sig for, om det er for varmt til at feste.
15:02, Snab: Dedikation! Har lige mødt min cypriotiske ven Panos, der tager turen til Roskilde hvert år. Han har stadig armbåndet fra sidste år på og en tatovering af årstallene for sine besøg tatoveret på underarmen.
15:03, Travn: Nå! Fyldt til Denai Moore og to lange køer udenfor. Den havde jeg ikke set komme …
15:05, Fez: Solen banker ned på Orange Scene, og Klumben er lige så bleg som Yellowman.
15:05, Snab: Og lige en mere om Panos fra Cypern: Der er cirkler om ca. 80 procent af bandsene i programmet. Han elsker dansk musik, tager også til Frost Festival, hører P6 Beat derhjemme og kom i søndags for at høre så meget musik som muligt. Hov! Kommer i tanke om, at jeg er sulten.
15:05, Køster: Raske Penge på skateboard på Orange Scene, og iklædt guldsuit. Den street Simon Spies.
15:06, Travn: … så er det godt, der er bløde sofaer uden for Gloria, hvor man kan høre nogenlunde.
15:12, Nykjær: Kan næsten ikke høre P3 længere efter at stationen er blevet koloniseret af dansk dancehall. Men live er det langt sjovere. Klumben & Raske Penge giver mening på Orange lige nu.

15:14, Smølle: Var lidt valen ved EMA og hendes vrede, men det er ikke så skidt. Heroin chic og megen angst. Det bliver selvfølgelig lidt mere mellow af at sidde i solen udenfor med øl fra Gutter Island-baren.
15:22, Nykjær: Klumben & Raske Penge hylder deres lokale kebabmand. Det gør man egentlig for sjældent.
15:23, Smølle: Er det hendes tredie sang i træk, der lyder som ‘New Dawn Fades’? Det er det vist.
15:28, Travn: Udmærket bogudvalg i reolerne ved Glorias sofaer. Og Denai Moores soulede folksange gør det fint som baggrund.
15:30: Anders: Hvis EMA er en hestepige, så er der sket noget på rideskolefronten, siden jeg var dreng. Hvid støj og beskidte beats i sløvt trav på Pavillon. #whitehorse?
15:36 Køster: “Lars, du’ en lort. Helle, du en lort”, siger Klumben. Selv er han kriminel. Kriminiminel.
15:39, Smølle: EMA er intens foran en lillebitte flok. Jeg skal have hørt meget mere til hende. Men nu Deerhunter. Fuck, det er helt ovre på Grøn … mine ømme fødder græder ved tanken.
15:43, Fez: Klumben ruller en politibil ind på scenen. I træ, men pænt sej. Nogle gutter maler graffiti på den. Nørrebro er i huset.
15:44, Køster: Uh. Indisk inspireret dubversion af ‘Intelligent’ med afgrundsdybt King Tubby-ekko. Nice. #raskepenge
15:46, Anders: Nu spiller Klumben og Raske Penge en sang til dem, der har briller og gør sig umage i skolen. Det er svært ikke at holde lidt af de to bonghoveder.
15:51, Køster: Klumben & Raske Penge er wheeling & dealing i dag. Først skateboard og nu en mock-up-hollændervogn. Som Raske Penge nu laver graffitihærværk på!
15:52, Travn: Deerhunter-frontmanden Bradford Cox er en af dette årtusindes indieguder. Lige nu er han selv på scenen til lydprøven i Arena. Det peger i én retning: Meget guitar.
15:54, Køster: To graffitimalere omgår maskeforbudet på det groveste på Orange Scene lige nu.
15:55, Smølle: ♪ for du’ min yndlingsaversion ♪ – Ja, vejen til Grøn fører forbi Orange og Klumben.
15:58, Travn: Og ja, lad os bare ta’ den: Cox har et specielt udseende med lange, tynde lemmer. Han lider af marfan-syndrom.
16:04, Nykjær: Deerhunter står selv og laver lydprøve, går ud igen et minut inden koncertstart, og bliver så introduceret. Keeping the mystery alive …
16:17 Køster: Klumben & Raske sejrer totalt på Orange. Hvem sagde at dancehall var død?
16:20, Smølle: Bradford Cox er sikker på, at 4. juli var i går. Slemt jetlag! Men sød fyr. Og Televisionsk guitarskønhed med Verlaine-agtig gispende sang. Glad for at jeg satte skub i de ømme fødder.
16:21, Snab: Bradford Cox fortæller, hvor glad han er for at være her 5. juli, dagen efter 4th of July, USA’s nationaldag. Well, en dag fra eller til … Dedikerer så dagen til Christiania. To turneklassikere på en gang – smukt!
16:33, Nykjær: Ikke ofte man bruger ordet “stout”, men det er hvad Deerhunters bassist er. Det er ham, der rammer bandets flerlagede guitarcollager ind. Det er indierock classic, og det lyder helt rigtigt.
16:41, Anders: Ikke alt på Roskilde er global omfavnelse, etno-hygge og Manu Chao. Danish Corner serverer stegt flæsk og lokker urokkeligt med vestegnsgraffiti, Dannebrog og bøgetræer.
16:42, Travn: Kommer til at tænke på titlen på en CV Jørgensen-opsamling under Deerhunters krasse guitarpopperler: ‘Syregrønne evergreens’. Ellers har det intet med CV at gøre.
16:44, Fez: Seniorcrewet fra Skiburger giver lige en zumbaopvisning. I solen har alle rytme.
16:50, Travn: Deerhunter kører lidt af Patti Smiths’ ‘Horses’ ind i mikset. Patti er altid velkommen på Roskilde.
16:53, Anders: Gloria og er mørkt og meget varmt. Nærmest klaustrofobisk. Julia Holter og band gør klar på scenen – keyboard, trommer, violin, cello og saxofon.
17:01: Jeg er ikke sikker på, at Deerhunter lige er det perfekte soundtrack til en ret lummer Grøn Scene, men jeg er sikker på at jeg kommer til at høre meget mere til dem lige om lidt.
17:02, Anders: Ok, ret “nærmest klaustrofobisk” til mega-fuckin-noia-nærpanik i et fyldt, saunavarmt Gloria (en lade af blik) med folk siddende rundt omkring på gulvet. Og campingstole!
17:09, Smølle: Jeg kan supplere Nykjær med, at Deerhunters bassist hedder Josh McKay, og han kunne spille en hårdkogt betjent fra Chicago, ca 1954, i en krimi. Striks herre at se på.
17:15, Køster: Funny stuff i Stevie-pitkøen. Men hvordan kan de blinde vide at de skal fingerlæse i den højde?
17:17, Anders: Julia Holter og band spiller poetisk newyorker-freeform pop med små arytmiske slag på violinen og kvidrende vokal fra Julia selv … Som en guitarløs, dekonstrueret Suzanne Vega til bogcafé-publikummet.
17:19, Køster: Overhørt: Par på +50 sidder og stener i skyggen: “Er vi curlingforældre?”
17:20, Anders: Der er stadig ulideligt varmt i Gloria, men kvinden foran mig vugger voldsomt med på musikken, og frynserne fra hendes rygsæk skaber en lille brise.
17:30, Travn: Bradford Cox slutter en overraskende lang Deerhunter-koncert liggende og guitarfeedbackende for fulde gardiner.
17:46, Snab: “We are the mighty Kasabian.” Ja, det fortæller lidt om deres attitudeproblem. Men der er mange folk på Orange. Som venter på Stevie, antager jeg.
17:47, Travn: De unge kvinder i MØ-køen slår ventetiden ihjel ved at lave fletninger på hinanden. Der er allerede de første 100. Hvem der bare havde sat penge på, at Mel C-moden vendte tilbage i 2014.
17:47, Køster: Årets festival-sneak. Spektret for reerligt Roskilde-merchandise udvidet endnu en gang.
17:51, Nykjær: Man ved, man er i mediebyen, når man ser kvinder i stilethæle.
18:09, Fez: Ægte 2014-curling-stil. Hvis I bli’r væk unger, så bare gå efter fars fane.
18:17, Snab: Fakta: Der kommer til at være mange mennesker til MØ. Og MØ kommer til at være overstadig over de mange mennesker i og uden for Arena-teltet.
18:24, Nykjær: Ville gerne blive til Mø, men både kærestens og mine egne trætte festivalben lobbyer højlydt for det modsatte. Ikke en gang Dixie-burgeren vil kunne gøre det nu. Tid til at få teltet pakket ned.
18:35, Fez: MØ er vokset ud af den hjemmelavede autonom-uniform. Jeg giver en kop øl til modeugen, hvis den kombination af hvid top og matchende plisseret nederdel ikke er designet af Ann-Sofie Back. (Sej svensker).
18:42, Snab: MØ i helt jomfrueligt hvid, plisseret nederdel og hvid lædertop. Designet af Ann-Sofie Back, erklærer blogholdets modeekspert, Niels Fez, skråsikkert. Trommeslageren i korte, blå Adidas-shorts. Ligner dem, jeg havde som junior-fodboldspiller i begyndelsen af 80’erne. Der er også musik.
18:47, Fez: MØ ser ligesom Haim-søstrene ud, som om de kunne være til festival som almindelige fans. Identifikation er en vigtig del af charmen.
18:52, Snab: Diplo kort på scenen med MØ. Selvfølgelig. Tre hætteklædte blæsere, piratflag, det her er godt. MØ crowdsurfer! Folk går bananas. Scenevagterne har skrevet hendes navn med vandkrus i graven foran scenen. En pige hiver op i sin hestehale-fletning foran MØ. “Jeg har den også.”
18:55, Anders: MØ fylder pladsen om Arena som Björk og Malk de Kojn før hende. Det er umuligt at komme i nærheden af teltet, og jeg vender om med en trodsfornemmelse i kroppen.
19:01, Travn: Argentiner på udebane: To minutter i Juana Molina er der under 75 mennesker i Pavilion.
19:09, Snab: MØ gør alt rigtigt. En intens entertainer, bandet er tight, de tre blæsere er sindssygt gode. Og hårde. Hun har mange hits efterhånden, og folk er på. Det er virkelig godt! Et stort Roskilde-øjeblik med dansk musik.
19:15, Køster: Juana Molina sætter fint af med sine sarte, men dybt groovy sange for guitar og loops på Pavilion.
19:21, Smølle: Endnu en Johanne-spotting: partilederen er til Mø. Jeg har ikke set Lars Barfoed noget sted.
19:34, Køster: Juana Molina skruer bissen på nu – den pæne dame griber til de hårde beats og sampler sin egen stemme i et knastørt søndagsmix, der er lige til at gå i trance af.
19:35, Fez: Ny festivaludfordring; fanget på den forkerte side af pit-indmarchen før Stevie Wonder.
19:35, Nykjær: Stevie Wonder holder på folk – der er god plads i toget mod København. Møder to briter, der lige har været på Glastonbury og vi udveksler festivalerfaringer. Roskilde minder dem umiddelbart mere om Reading-festivalen end Glastonbury. “It sounds like it’s actually organised”.
19:39, Anders: Hæren af campingstole slår nye rekorder før Stevie Wonder. Optager flere hektarer af plads. Det misfoster skal dø.

19:44, Smølle: 50.000 campister i stole foran Orange. Forbyd nu det lort.
19:53, Snab: MØ kan simpelthen ikke se et rækværk uden at kravle op på det, en scene uden at vælte rundt på den, et publikum uden at crowdsurfe på det. Red også lige på skuldrene af en fyr i publikum. Og brugte ordet ‘rørstrømsk’ – klasse! Og det hele sluttede med dansefest, konfetti og ekstatisk publikum.

19:58, Travn: Lidt tungt at forlade Juana Molina, som var midt i en spændende koncert … Men altså … Stevie Wonder.
19:59, Travn: #forbydstrandstolenu
20:10, Anders: Efter tre minutter har Stevie Wonder allerede talt mere med publikum, end Arctic Monkeys gjorde under hele deres koncert.
20:11, Travn: Mens Stevie begynder at fable om gud, meddeler Roskilde Festival i en pressemeddelelse, at der aldrig før er blevet solgt så mange billetter til festivalen – mere end 100.000.
20:12, Anders: Vi taler med Stevie om Gud, karriere, korsang og om at finde sin egen tone. Den slags ting.
20:15, Køster: Stevie Wonder er den absolut eneste, siger og skriver absolut ENESTE, der må have den frisure.
20:20, Fez: Hohner Clavinet D6. Verdens mest funky synth. Lyden af Wonderfulhed.
20:21, Anders: Stevie er grundfunky. ‘Master Blaster Jammin’ og ‘Higher Ground’ rammer Roskilde lige i masken!
20:25, Travn: En positiv udvikling i afdelingen for kække festivalbemærkninger: I 2014 er jeg – som er spinkel, skaldet og bærer briller – blevet kaldt ‘Michael Stipe’ flere gange, end jeg er blevet kaldt ‘Moby’.
20:25, Køster: Stevie Wonder har A-kæden med. Ikke som Bobby Womack og hans halvslatne sessionmusikere sidste år. Først ‘Master Blaster’ og nu ‘Higher Ground’. Jeg vil mene at vi er i gang.
20:25, Anders: Stevie sporter en Roskilde-farvet solbrille. #orangefeeling
20:26, Smølle: Det er ikke dig, Stevie. Det er mig. Mæt af musik og træt og forbi det punkt, hvor “Surt, at vi snart skal hjem” afløses af “Det er en katastrofe at jeg ikke allerede er hjemme”.
20:32, Fez: 1983 forfølger mig. Wonder improviserer over ‘Daytripper’. Det er jam-mandag i Musikcafeen igen. Hvem skal med på Funke senere?
20:33, Travn: Stevie spiller ‘Day Tripper’ og overvurderer Roskilde-publikummets kendskab til Beatles-lyrik.
20:41, Fez: Fuck. Det er jazzfestival-sættet. Jeg er rasende.
20:48, Anders: ’My Cherie Amour’. Stevie er god ved os!
20:57, Travn: Jeg tror, Stevie sov godt natten efter, han skrev omkvædet til ‘Sir Duke’. Wow.
21:00, Fez: Det var bedre. 40 minutters jazzhands overstået og så for alvor i sving. ’Living For the City’ – har der været en bedre sang på Roskilde i år? ’Superstition’ melder sig som udfordrer.
21:05, Anders: Stevie kan ikke se sine korpiger. Men det kan vi.
21:13, Anders: Jeg synger, klapper og råber igen på alt, hvad Stevie beder om. Er meget vokalt responsiv – for det ligger mig stærkt på sinde, at han går hjem med en god oplevelse.
21:30, Køster: Og nu: Det klassiske Roskilde-scenario med solen der går ned bag Orange Scene og kaster sit lave lys over en fyldt plads. Denne gang til ‘Part-Time Lover’.
21:40, Fez: Okay, det var ved at gå galt, men Stevie Wonder vandt den nogenlunde hjem på charmen og en stribe hits. Pigerne fra musikskolen havde en stor aften, og får man både gymnasiegutter og +65-gæsterne med gratis søndagsbilletter til at danse, kan man noget ud over det sædvanlige. Men Stevie, jeg har nogle forslag til sætlisten.
21:53, Anders: Stevie Wonders hitparade var groovy og til tider corny, men først og fremmest en vederkvægende (pardon my french) koncertoplevelse!
22:03, Køster: En marginalt mere musikalsk aften i selskab med Stevie end med Stones. Bare for the record. Men han er jo naturligvis også hele fem-otte år yngre.
22:03, Travn: I gang med ‘tak for i år’-runderne. Det føles altid som at forlade en sommerlejr.
22:06, Køster: Har lige overhalet Franz Beckerlee i Gasolin’-jakke på vej ned til bilen. Fint sidste punktum efter en smuk festival.
22:32, Snab: Har haft en god rytme, hvor jeg vekslede mellem Dixie Burger og Oxburger, men sluttede af med en ribbensstegssandwich. Ikke klogt, men i hvert fald salt.
22:49, Snab: De der konferencierer på Orange, ik’? Suk …
22:51, Køster: Har netop smidt bilen foran opgangen og er på vej ind til byen blevet ramt af et seriøst tilfælde af Roskilde-blues. Kan det virkelig passe, at der fra i nat er et helt år til? Skal jeg klippe mit armbånd i aften eller gemme det definitive cut til i morgen? Spørgsmålene er mange, men ét står fast: Roskilde Festival er en konstant i mit liv, og jeg håber at den altid vil være det. Over and out.
23:09, Travn: Går på Amager og livestreamer Jack White på min telefon. Festivaloplevelsen vinder stadig nyt terræn.

23:36, Snab: Er fuldstændig vild med ‘Love Interruption.’ Meget smuk Jack White-sang. Men lige nu vil hellere demonstrere, hvor godt de spiller, hvor meget, der kan ske i løbet af et nummer, og hvor stor en musiker, han er, end han vil spille sange.
23:47, Nykjær: Da Dan Türell skrev “Jeg holder af hverdagen”, var det næppe lige efter at være kommet hjem fra en Roskilde Festival. Det er nu to timer siden, armbåndet landede afklippet på køkkenbordet – som altid efterfulgt af noget, der minder om fantomsmerter. Tak for i år, Roskilde. Det var endnu engang alt andet end hverdagsagtigt og en sand fornøjelse.
23:39, Snab: Men altså, de spiller fandme også godt! Og han er fandme også god!
00:06, Snab: “Selvfølgelig vil vi gerne spille Roskilde – hvorfor har I ikke spurgt noget før,” siger Drake-afløser Jack White under ‘We’re Going to Be Friends’. ‘Hardest Button to Button’ er et højdepunkt hver gang, jeg ser Jack White. Dejligt rå og pågående.
00:24, Snab: ‘Would You Fight for My Love?’ er det af de nye numre, jeg er gladest for. Og når Jack White så lige smider ‘I’m Slowly Turning into You’ og ‘Steady As She Goes’ oveni, bliver det sgu en ret effektfuld afslutning.
00:35, Snab: Og så smadrede Jack White lige det hele med en rå og stadig viril udgave af ‘Seven Nation Army.’ Godnat og tak for i år!
01:32, Snab: Har scoret et lift til København og dropper det ellers spændende natteprogram på Arena med Jupiter og Ibibio Sound Machine. Læser nogle anmeldelser, sukker og ryster hovedet. Nu kan vi vel forhåbentlig få lov at koncentrere os om det VM igen!