#RF14: 15 sikre med Rolling Stones

Der er ikke mange overraskelser i vente, når Rolling Stones på torsdag kl. 22 spiller på Roskilde Festivals Orange Scene. Men sætlisten er dog en kende mere uforudsigelig, end når f.eks. AC/DC eller U2 turnerer rundt med det samme show aften efter aften.

Bloggers By Choice har studeret sætlister og haft gang i Excel-arket og fundet ud af, at Stones spiller 19 sange hver aften, og de 15 af dem går igen koncert efter koncert, så dem kan man nok også godt indstille stemmebåndene til at skråle med på i Roskilde.

Stones har efter gårsdagens koncert i Madrid spillet 11 af de 14 koncerter på den europæiske del af 14 On Fire-turneen og fortsætter i Belgien lørdag og Sverige tirsdag, før der sluttes af i Roskilde på torsdag. Her kan sætlisterne ses:

Stones 14 on Fire Tour

Af sætlisterne kan man udlede følgende om den igangværende turné:

1) De spiller 19 numre hver aften, men med små variationer i sætlisten.

2) 15 numre går igen aften efter aften, mens to andre ofte er på sætlisten, så der er højst to til fire overraskelser i vente.

3) Der er hver aften mindst et nyt nummer, de ikke har spillet på den foregående del af den europæiske del af 14 On Fire-turneen.

4) Et nummer på sætlisten vælges af fansene via afstemninger på bandets hjemmeside. Det ligger typisk som koncertens syvende nummer. I Madrid i går blev Bob Dylan-nummeret ‘Like a Rolling Stone’ valgt foran ‘Just My Imagination’, ‘Bitch’, ‘Street Fighting Man’, ‘Rocks Off’ og ‘Get Off of My Cloud’. Hold øje med bandets hjemmeside, hvor der i løbet af et par dage vil blive lagt en afstemning op med sandsynligvis seks numre, man kan stemme på op til Roskilde-koncerten.

5) De åbner sædvanligvis med ‘Jumping Jack Flash’ – og det guitarriff er eddermame en effektiv åbner – men indimellem er det også ‘Start Me Up’, der er åbningsnummer.

https://www.youtube.com/watch?v=eQSGw0hMd_I

6) Bandet præsenteres midtvejs i koncerten efter ‘Honky Tonk Women’, der er aftenens niende sang.

7) Der er en hel fast rutine i den sidste halvdel af koncerten, hvor ‘Honky Tonk Women’ følges op af ‘You Got the Silver’, ‘Can’t Be Seen’, ‘Midnight Rambler’, ‘Miss You’, ‘Gimme Shelter’, ‘Start Me Up’ (eller ‘Jumping Jack Flash’), ‘Sympathy for the Devil’ og ‘Brown Sugar’.

8) Ekstranumrene er hver gang ‘You Can’t Always Get What You Want’ og ‘Satisfaction’.

9) Et lokalt kor synger med på ‘You Can’t Always Get What You Want’. I Roskilde er det Aarhus-koret Vocal Line, der synger med.

10) Bandets gamle guitarist og afløser for Brian Jones, Mick Taylor (1969-1974), er med på turneen og får en gæsteoptræden på to-tre numre hver aften – ‘Midnight Rambler’ og ‘Satisfaction’, samt muligvis et mere. I Rom spillede Mick Taylor også med på ‘Streets of Love’:

11) De spiller, som man kan se, mange klassiske Stones-hits, men man slipper ikke helt for at høre ‘nye’ numre som 2013-singlen ‘Doom and Gloom’ og ‘Can’t Be Seen’ – en nyere sag fra 1989-albummet ‘Steel Wheels’. Desuden er der overhængende risiko for at få ‘You Got Me Rocking’ fra 1994-albummet ‘Voodoo Lounge’ og ‘Out of Control’ fra 1997-albummet ‘Bridges to Babylon’.

Keith Stones12) Der er plads til hemmelige gæster. I Rom var John Mayer således på scenen til ‘Respectable’. I Portugal var Gary Clark Jr. med på samme nummer – og ligeledes i Portugal var ingen ringere end Bruce Springsteen med på ‘Tumbling Dice’. De skal da være velkomne til f.eks at hive Andre 3000 fra Outkast med på ‘Start Me up’ eller Jason Isbell med på ‘Honky Tonk Women’. Eller Michael Falch på et eller andet.

13) Ja, Keith Richards synger! Han får lov at lægge sin rustne vokal i front på ‘You Got the Silver’ og ‘Can’t Be Seen’.

Charlie Watts14) Ja, de vil stadig se fantastiske ud, og Charlie Watts vil givetvis være den mest velklædte på hele festivalpladsen.

15) Ja, det bliver godt, og du kommer til at skråle med, drikke mange øl undervejs og spille uklædeligt meget luftguitar.

Her følger en playliste med de numre, Rolling Stones har spillet på den igangværende europaturne, sorteret efter hyppighed:

 

About the author