#RF12: Snapshots, strøtanker og eureka-momenter – søndag

9.40, Køster: Vågner derhjemme. Har stadig optur over Alison Krauss og Bruce Springsteen. Skal ikke på festival i dag, selv om jeg går glip af Dr. John kl. 14. Har det generelt svært med søndag og den efter festen-stemning, der altid hersker.

11.00, Køster: Leger hule med den toårige inde i sengen. Det er skidehyggeligt, og lige nu savner jeg overhovedet ikke festivalen.

13.31, Snab: Pis! Vi når ikke en gumbo soup inden Dr. John.

13.54, Fez: Sol over Roskilde. Vi må være få minutter fra første artikel/indslag om urinstøv.

13.55, Køster: Dr. John går på om fem minutter. Overvejer taxa/helikopter-mulighederne.

14.22, Snab: Pis! En pige sætter sig og pisser op ad plankeværket i pitten. Går derefter ud af teltet. Altså derud, hvor der er toiletter. Skræmmende mange campingstole.

14.30, Fez: Jazzen på visit i Roskilde. Dr. John kører 2nd line Orleans-stilen. Laver voodoo i varmen right place, right time.

14.40, Travn: Wow, forsangeren i Tuareg-bluesbandet Tamikrest ligner ham fra Tuareg-bluesbandet Tinariwen til forveksling.

14.34, Snab: Optur over overskuds-vagter, der ikke bare deler vand ud fra graven, men går ud blandt folk med vand.

14.41, Køster: Dr. John spiller nu. Jeg er i en forkert by. Wrong place, right time.

14.51, Travn: Det lyder også meget som Tinariwen. Men med mere leg og mindre trance. Perfekt førstegear til en søndag.

14.57, Travn: Håber, virkelig der er en modeblogger til stede blandt de par hundrede mennesker til Tamikrest. Her er batik, fletninger med perler og mænd, som ikke skammer sig over at kombinere stor måne med hestehale.

15.15, Travn: Forsøger en morsomhed om, at mindst 50 procent af publikum nok er tidligere udsendte for Mellemfolkeligt Samvirke, men får pointeret, at det snarere er for Ibis, for de er mere aktive i Vestafrika, hvorimod MS koncentrerer sig om øst. Det er hermed givet videre.

15.20, Snab: Afbryder Dixie Burger/flæskestegssandwich-diæten med en kebab. Større fejl, end at festivalen tillader campingstole på pladsen.

15.24, Snab: Helvede på jord: Krydsfeltet, hvor man både kan høre rock fra Orange og hiphop fra Cosmopol.

15.30, Snab: Troede, folk var søndagsmatte. Men så gik Yelawolf på, og pludselig fløj folk til scenen og brølede med på den tung-tatoverede Alabama-krigers hvide, speedede ’trunk rap.’ Yelawolf tager sig i skridtet ca. hvert tredje sekund.

15.35, Køster: Heldigvis er Dr. John forbi nu. Jeg er flov over – men ikke for fin til – at sige at jeg håber, det var dårligt.

15.45, Snab: ’Vi er meget mere end et Faxe Kondi-band’. En af festivalens store sætninger bliver grineflips-aktuel, da vi pludselig står bag Raske Penge og en kammerat med en Faxe Kondi-flaske. I øvrigt: Godt, at TV 2 og Politikens Anders Jerichow ikke er til stede lige nu …

15.47, Snab: Kommer i tanker om blogbroder McGuire, hvis navn pryder festivalhæftets side 2. Gud ved, hvor mange der har røget hans navn de seneste ni dage?

15.50, Travn: Spiser burger inden for lytteafstand til Magtens Korridorer. Hvad der engang var sjovt i en garage, lyder uklædeligt oppustet fra Orange.

15.59, Travn: Magtens Korridorer spiller ‘Enter Sandman’. Skyd mig eller skaf mig en teleport.

16.05, Snab: Yelawolf stage diver til ’Master of Puppets’. Roskildes sikkerhedsfolk går i aktion. Cutter lyden. Der forhandles. Efter et par minutter får længdespringeren lov at fortsætte, og lyden kommer tilbage.

16.07, Fez: Rapperen Yelawolf laver årets bedste stagedive til Metallicas ‘Master of the Puppets’. Han er fra Alabama.

16.30, Snab: Er ikke blevet genkendt som Lars Winnerbäck endnu.

16.40, Fez: Vildt! Bruce Springsteen på scenen igen! Under navnet Lars Winnerbäck.

16.41, Travn: Johan Absalonsen spottet med armen om køn ung kvinde tæt på Gloria. De skal garanteret også til R. Stevie Moore.

Lars Winnerbäck på Odeon. Eller er det Elsnab? Ingen ved det med sikkerhed.

16.46, AKS: Lars Winnerbäck spiller skarpt, syrligt og organisk som svenske fyrrenåle. Og så ligner han Peter Elsnab på en prik.

17.00, Travn: R. Stevie Moore bliver præsenteret som beviset på, at man ikke behøver pladeselskaber, for han har lavet 400 albums uden at få nogen udgivet …

17.10, Travn: Manden virker til at lide af Tourettes syndrom, og musikken er så lo-fi, at man er glad for, at der overhovedet kommer lyd ud af højtalerne.

17.14, Travn: R. Stevie Moore siger ‘Bring me Jack White’s head!’. Jeg kan sgu egentlig meget godt lide pladeselskaber.

17.19, Fez: Tradition: Søndagsdøden. I år Behemoth. Ligmaling, blod, ild, pentagrammer, growl. Godt match til en is i solen.

17.25, Snab: Behemoth kører alle metal-klicheerne. Ild, hvid ansigtsmaling, blod, pentagrammer og andre symboler. Der var alt for lidt ild.

Pandebånd i metal-kredse. Skiltet nedenunder betyder, at det er forbudt at svæve hen over folk med opstrakte hænder.

18.09, Travn: Køen ind til Henrik Vibskovs bod er antageligt af samme længde som pitkøen til Amadou & Mariam.

18.25, Travn: Opdager først nu Roskilde Festivals film, som opfordrer til mindre snak under koncerterne.

18.51, AKS: Urinstøv og sushi. They don’t mix!

18.52, Snab: Friendly Fires kender regel nr. 1: Spil for pigerne. Der danses eller grooves stille på Arena til deres meget britiske, indierockede funk, som slutter i lille eksplosion til ’Kiss of Life’. Dejligt, men ingen græd.

18.55, AKS: Fem minutter til Hospitality på Pavilion – og her er INGEN mennesker. Siger og skriver: 22 hoveder under teltdugen.

19.05, Fez: Ruben Blades + 12-mandsorkester. En hotline til en af de største fra New Yorks salsascene i 70’erne. Maracas!

19.08, AKS: Newyorkerne vinder dog hurtigt flere tilhørere med deres dansable og studentikose (Ja, man kan godt være begge dele!) indiepop.

19.20, Fez: Salsatrin i Cosmopol. Hvor mange ved mon, at Ruben Blades også er skuespiller, aktivist og tidl. minister i Panama?

19.25, Travn: Mistimer lige præcis min exit fra Friendly Fires funkfest. Nu kan jeg høre ‘Paris’ i det fjerne.

19.54, Fez: 12 år efter, Amadou & Mariam spillede Ballroom, når de Orange. Publikum er stadig begrænset, men fedt med stor lyd.

19.56, Travn: En veninde efterlyser en skive ost i sin Dixie Burger. Det lugter af ny underskriftsindsamling.

20.11, Travn: Det trækker op. Dropper resten af Amadou & Mariam for at hente regntøj. Det er ellers hyggeligt.

20.22, Snab: Der udbryder spontan linedance foran Orange til festlige Amadou & Mariam. Vi er ikke mange, men vi nyder det i stor stil. Indtil regnvejret.

20.26, Fez: Spontan afro-linedance brudt ud i venstre pit til Amadou & Mariam.

20.43, Travn: Får lige præcis klemt mig under teltdugen helt nede i hjørnet af Odeon til Alabama Shakes. Kan ingenting se, men sikke en stemme.

20.57, Køster: Post-Roskilde Blues in full effect. Mixede, usammenhængende følelser: Kan ikke vente til næste år. Men er også glad for, at jeg ikke står og hører Björk nu. Jeg ved ikke helt hvad det er, men det skal dulmes med coffee & tv.

Santigold inviterede publikummere på scenen.

21.25, Snab: Wow! Santigold nåede da også lige at lave en fest for en fyldt Arena.

21.27, Fez: Da jeg tog hjemmefra, stod den på solskin. Nu pisser det ned. Jeg tæver nogen på DMI.

21.52, Fez: Konferencier påstår, at Björk spillede i Roskilde første gang i ’88 med Sugarcubes. Men hun var her altså før med Kukl. I ’85.

22.20, Travn: Björk er helt som frygtet: En masse vellyd, men ingen hits.

22.21, Fez: Er Björks kjole lavet af slanger eller ål?

22.23, Travn: Hurra! ‘Hidden Place’ … eller ‘Hilden Place’, som min telefon skriver. Er det dig, Jytte?

22.25, Snab: Jøsses! Tænk, hvis Björk også spiller i tre timer som Cure og Bruce … Igen campingstols-helvede foran Orange, hvor Björks avantgarde-ceremoni egentlig er ret fin.

22.26, Snab: Fødder er så ømme, at jeg kunne slagte Jack White for at sidde i en campingstol.

22.39, Fez: To fyre med dinglepik og uden bukser passerer. Oplagt at afvikle nøgenløbet til Björk. Hun er så naturlig.

22.46, Travn: Hurra! ‘Jóga’.

22.59, Travn: Nu er der en sang om DNA. Dem har der været for få af på festivalen.

23.06, Travn: Hurra! ‘Pagan Poetry’.

23.55, Snab: Nu med fantomarmbånd. Og ømme fødder. Og hyletone i ørerne. Fremragende festival.

00.42, Travn: Råber ‘worst band, ever!’ gennem togkupéen med min bedste comic book store guy-stemme, da nogle fyrer op for … ‘Enter Sandman’. Endda i symfoniorkesterversionen.

01.00, Travn: Bum. Så kom ‘Kind of Blue’ på.

01.20, Travn: Ghettoblasterfolket lader sgu Miles spille os hele vejen til Hovedbanegården. Havde det været en film, ville det have været for tykt. Her er det den perfekte udånding.

Læs også:
Lørdag
Fredag
Torsdag

About the author