#RF12: Snapshots, strøtanker og eureka-momenter – fredag

7.30, Snab: Wtf?!? Vækkeuret ..?

7.39, Snab: Nå ja.

8.38, Snab: Undrer mig. ’The Cure skabte sortklædt magi’, står der på forsiden af MetroXpress. Men der står intet om koncerten inde i avisen.

8.45, Køster: Anders Jerichow i dagens Politiken: ‘Vi har brug for, at Roskilde Festival, de optrædende musikere, medierne, familierne og gæster hjemmefra højlydt siger nej til hash.’
Wiz Khalifa fra scenen i går: ‘I’m from Pittsburgh, and we like to smoke and drive’.

9.58, Snab: Besøger de hårdtarbejdende folk på festivalradioen. Enkelte virker nærmest apatisk trætte. De kalder mig konsekvent Elsnaps.

11.11, Snab: Ikke meget liv på festivalpladsen. Ingen sol=mulighed for endelig at sove i teltene efter seks hårde dage. Den smule regn betyder intet. Mon Spleen United stadig spiller.

12.07, Travn: Samler et MetroXpress op i toget. Forsiden teaser for noget om The Cure – inde i avisen er der noget om Kellermensch og to siders skriggul annonce fra Elgiganten.

12.45, Travn: Passerer Weedeater på Odeon. Det er en mur af aggressioner, og en lille trefork stikker kækt og begejstret op over publikum.

13.07, Travn: Er til Copenhagen Collaboration på Arena. Fire medlemmer fra mit quiz-hold fra Din Nye Vens Alternative Musikquiz er på scenen.

13.12, Travn: Shit, der dukkede quizmasteren selv op. Svaret er sikkert noget med Songs:Ohia.

13.50, Travn: Nu er alle 30 – en er højgravid – på scenen, og coverversionen af ‘Funeral’ får tårerne til at trille.

13.58, Snab: Har fundet ind i en god rytme, hvor jeg veksler mellem Dixie-burger og flæskestegssandwich.

14.22, Snab: Kan ikke rigtig finde ind i Christina Rosenvinges sange. De spanske er bedst. Går tilbage til afrobeat med Les Freres Smith på Cosmopol. Der danses.

14.40, Travn: En fyr reciterer en anmeldelse af AraabMuzik fra festivalavisen på en bænk ved Kristinedal: ‘… introduktionen til dubsteppens hektiske halvbror ’brostep’’. Min ledsager pointerer, at hun faktisk har en hektisk helbror.

14.45, Snab: Tekniske problemer for Red Fang på Odeon. Fez snakker om en harmonikaspiller, der spiller cumbia. Vi går.

14.48, Fez: Ellers dejligt festivalvejr. Tørt, lummert. Red Fang samler stenet metalfolk.

15.10, Snab: Hov! De går på igen. Ser for første gang i år en Rammstein t-shirt.

15.54, Fez: Franz Beckerlee set i Rockmuseets udstilling ved Pavilion. I live heldigvis.

16.06, Travn: Råber per fodboldrefleks “TRAORÉ!”, efter annoncøren på Pavilion har sagt ‘Boubacaaaaaaaaar …’

16.09, Snab: Bliver hurtigt utålmodig til Boubacar Traoré på Pavilion, men der er kæmpe fest på Cosmopol med Macklemore and Ryan Lewis. Live trompet, og de sampler Killers og RHCP. Superfedt!

16.18, Fez: Boubacar Traores oldschool Mali-blues samler den ældste del af publikum … De må tro, at Afrika ikke udvikler sig.

17.32, Snab: Blogholdet får taget holdfoto. Vi ligner et countryrockband. Fez snakker om en harmonikaspiller, der spiller cumbia.

Blogholdet!

17.47, Travn: Beth Ditto styrer hele svineriet på Orange Scene, stikker hånden ned mellem sine bryster for at tørre sved væk og dedikerer en sang til bøsser og de fyre, som ikke tæver bøsser.

18.00, Køster: Hank3 går på om lidt. Jeg har bange anelser! Så et portræt af ham på DR2 for nogle år siden – fed type, shame about the music …

18.00, Travn: Discorockeksplosion da ‘Standing in the way of Control’ sætter i gang.

18.02, Travn: De kører den sgu lige over i ‘Smells Like Teen Spirit’. Cool nok.

18.03, Snab: Andre end Steffen Jungersen har hat på til Hank3 på Odeon. Honky tonk. Mange danser. Det er sjovt og burde ikke være hipster-ironisk. Noget lyder som banjoens svar på Joe Satriani.

18.14, Fez: Hank3 fanger nye fans i folden. Countryhistorien bliver levende – ånden fra hans farfar, Hank Williams, spøger.

18.37, Køster: Hank3: Country med dobbelt heavy-stortromme. Hvor ofte sker det? Jeg tror, jeg er ved at blive fan.

18.40, Nykjær: Cowboydans, banjo og sange om whisky og hunde. Hank3 leverer Tea Party-stemning uden klovnet politik. Ace!

18.42, Fez: Country er der, hvor mænd søger hen, når de bliver voksne og trætte af rock.

19.15, Køster: Har netop spottet kraftig pige med bister mine og håndboldlægge – og et skilt med påskriften “Buffet 2,-” hængende foran skridtet. Thanks, but no thanks.

19.40, Køster: Har netop mødt pige fra gymnasiet, som jeg ikke har set i 20 år. Hun sagde: ‘Det, jeg husker dig for var, da du smed en død mus efter mig i kantinen. Jeg gik ud fra, at det var, fordi du var forelsket i mig.’ Jeg tror måske, det er noget hun finder på, fordi hun er forelsket i mig …

19.42, Køster: Hører cumbia med Celso Piña. Forsangeren spiller harmonika. De kunne godt spille til et kartelbryllup, hvor det ender med at alle skyder hinanden. De ville blive ved med at spille til sidste mand faldt.

19.46, Fez: Cumbia! Celso Piña fra Columbia, hårdeste harmonikafyr på Roskilde. Godt overskæg. Ligner Enhedslistens Søren Søndergaard.

Ian Astbury med pelskrave.

19.47, Snab: Ikke mange mennesker til The Cult. ‎’If you can drag yourselves away from your cellular telephones you’ll be rewarded’, påstår Ian Astbury. Han tager fejl. Ikke engang pelskraven er cool. ’For God’s sake get out,’ står der på backdroppet. Ok.

19.49, Køster: Franskbrød. Det er ikke hver dag, man møder en mand, der kun spiller på franskbrød. Men det gør ham fra Celsa Piña. Uh, nu får han en solo!

20.02, Travn: One blind man down. Gurrumuls aflysning bliver annonceret. Så er der kun Amadou & Mariam tilbage.

20.10, Travn: Nyder The Vaccines. De er hverken de største sangskrivere eller det mest karismatiske band. Men de er blege, tynde og spiller bare nedad på de guitarer. Og kan man ikke teksten, kan man altid synge ‘White Riot’ henover.

20.22, Fez: Klassiker: Der sidder altid en fyr med dreadlocks og spiser falafel ved Den Gyldne Bønne.

20.32, Snab: Færre end forventet til The Vaccines, der kæmper for at holde sammen på det. Men de spiller et par gode sange. Fez fortæller om en harmonikaspiller, der har spillet cumbia.

21.01, Snab: ’I’m so fucking scared. Det er min største koncert nogensinde,’ fortæller Touchy Mob os 2-300 i Gloria. Vi går videre.

Touchy Mob på Gloria-scenen.

21.21, Fez: ‘We’re called DevilDriver. This is a fucking metal show’.

21.25, Snab: En fyr i en AC/DC-t-shirt forlader DevilDriver. Det er godt. Det er brutalt. Næsten lige så hårdt som Frederik Løchte Nielsen. De er fra Santa Barbara, finder vi ud af. “Åh, lige som Toad The Wet Sprocket,” siger Fez.

21.34, Travn: Diskuterer kvaliteten af årets festivalhvidvin. Jeg synes, den er blevet lidt ringere, men får ingen opbakning.

21.37, Fez: Voldsom mosh pit til DevilDriver. De spiller ‘You Make Me Sick’ fra albummet ‘Beast’. Så bliver det ikke mere metal.

21.52, Snab: Lige nu elsker jeg Roskilde Festival. Mon Spleen United spiller endnu.

21.56, Køster: Elektro Guzzi – tysk håndspillet ‘techno’. De kunne godt arbejde lidt med deres sceneshow. Damn, de står stille.

22.54, Travn: Opdager, at manden, der danser så uforudsigeligt foran Orange Scene, at han har skabt en lille cirkel omkring sig, er mig selv.

Jack White.

23.55, Snab: Lige nu elsker jeg Jack White. Og hans Peacocks. Kæmpe jubelbrøl på Orange, da hans danske pedal steel-player bliver præsenteret. ’From Roskilde, Denmark – Maggie Björklund’. Folk går amok til ’Seven Nation Army’.

00.20, Travn: Bruger for første, men næppe sidste, gang undskyldningen ‘Jamen, jeg fulgte bare efter Peter Mygind’ til en festivalvagt, som gerne vil have os til at gå ind ad indgangen til Mediebyen i stedet for ind ad udgangen.

Læs også:
Søndag
Lørdag
Torsdag

About the author