35 års Roskilde-favoritter: 1988

I 1988 spillede navne som Sting, Bryan Adams, Leonard Cohen, Inxs, Sugarcubes, Sort Sol på Roskilde Festival. Det er stadig kun Anders K og Niels Fez, der er store nok til at være med. Her er deres stjernestunder fra det år.

Anders K. SørensenBilly Bragg, Grøn Scene, torsdag
Festivalen blev udvidet til fire dage – og om torsdagen spillede tre mænd med hver deres politiske mission; Björn Afzelius, Sting og Billy Bragg.

Jeg var først og fremmest kommet for at se Sting – men det var sidstnævnte der med sin politiske indignation, kraftfulde stemme og den trofaste Marhall-forstærker tog stikket hjem.

En stærk solokoncert i det grønne megatelt, og fire linjer, der satte sig fast: “I saw two shooting stars last night/ I wished on them but they were only satellites/ Is it wrong to wish on space hardware/ I wish, I wish, I wish you’d care”.

Niels Fez PedersenThe Overlords, Grøn Scene, fredag

Første år som professionel på Roskilde. Kom ind som en del af The Overlords’ enorme entourage og interviewede bl.a. Jesus & Mary Chain og 10.000 Maniacs og var til pressemøde med Sugarcubes.

Overlords var på mission for at smadre rocken med nye samplere og tegneserieæstetik.

Det lykkedes primært at lave en masse ballade, da nogle af deres venner blev anholdt for narkobesiddelse. Stor skandale i mediebyen, som dengang kun bestod af en bar og et par skurvogne og faktisk var hyggelig og anarkistisk.

 

 

Spol videre baglæns: Roskilde faves 1983-1987

About the author

Comments

  1. Pressemøderne dengang var jo også dejligt anarkistiske. Jeg husker selvsamme pressemøde med Sugarcubes hvor Björk havde mere lyst til at snakke om mad end om musik. Hun var ret fjollet.

Comments are closed.