#RF12-opsamling: Nyt liv til Orange

Blogholdets Danni Travn vurderer årets udgave af Roskilde Festival således:

Der var tabere på Roskilde Festival. Det var dem, som ikke fik måsen ud af campingpladsen eller Mediebyen. Resten var vindere.

De oplevede en festival, hvis program det var svært at klage over uden at forfalde til at ride personlige kæpheste. Især Orange Scene fik pustet nyt liv i sig efter et trist 2011, men også de små scener boblede.

Der var rock i bredformat, Mali-blues i lommeformat, pigerne dansede, burgerkøerne var overskuelige, ja selv vejret virkede til at være bedre end prognoserne. 2012 blev et af de år, som virkelig er værd at huske.

Årets top 5-koncerter:

Publikum sunder sig efter Jack White

1. Jack White – Et tordenskrald, som stadig dirrer i kroppen.
2. Bruce Springsteen – Det her tre timer lange moment kommer til at gå ned gennem tiden som et af de største i festivalens historie. Et af dem, hvor musikken krydsede generationer og segmenter og fik alle til at mærke samme livgivende kraft.
3. The Abyssinians – Man behøver ikke at være de første for at være blandt de bedste, men de jamaicanske bedstefædre leverede the roots of reggae med sjælfulde vokaler og ufiltreret black power.
4. First Aid Kit   – Jack White ved det, Mike Moogis ved det, og de svenske pladekøbere ved det. Og nu ved Roskilde-publikummet også, at vi kommer til at høre rigtig meget til de svenske søstre på 19 og 21 år. I øvrigt var det ikke harmoni-idyl hele vejen – der var også en masse rødhåret temperament.
5. The Vaccines – Vaccines hverken er eller bliver bandet, som redder briterne ud af de magre år, den stolte rocknation oplever lige nu. Men de kan spille ned ad på deres guitarer og skrive simple sange med glimt i øjet. På den måde var de nærmest et etnisk element på programmet.

Unge og gamle hænder i sving til Bruce Springsteen

Årets værste missere:
Cold Specks, men heldigvis er hun tilbage til oktober.
Bon Iver, men rygtet siger, der gik lidt teenage-snavefest i det visse steder, og heldigvis er han tilbage til november.
Jonathan Johansson, men han gik på samtidig med Bruce, og heldigvis er han tilbage til oktober.

Årets bedste coverversion:
Copenhagen Collaboration: ‘Funeral’ af Band of Horses.

Copenhagen Collaboration tager Band of Horses under kærlig, kærlig behandling

About the author