#RF12: Bruce og Cure i marathon-duel

Bruce Springsteen eller The Cure?

Spørgsmålet skal ikke forstås som et, ’hvem af dem vælger du at se?’ Det er mere et spørgsmål om, hvem af de to hovednavne, der mon spiller den længste koncert på årets Roskilde Festival.

Bruce Springsteen

Især Bruce er jo kendt for sine marathon-koncerter, og for nylig spillede han i tre timer og 40 minutter i Milano. Ifølge Bossens Facebook-side er det hans næstlængste koncert nogensinde, kun overgået af hans koncert i New York ved nytårsskiftet mellem 1980 og 1981.

Men The Cure er kommet efter det. Robert Smith-bandet har tidligere formået at spille tre album i deres helhed – ‘Pornography’, ‘Disintegration’ og ‘Bloodflowers’, dokumenteret på den glimrende ‘Trilogy’-dvd.

Jeg ved ikke, hvor længe koncerterne reelt varede, men dvd’en har ifølge Wiki en spilletid på tre timer og 43 minutter, og bandets seneste sætlister er også voldsomt lange. Ifølge setlist.fm henholdsvis 31 (Hultsfred), 35 og 36 (Primavera) numre lange, og på weekendens Hultsfred spillede englænderne i mere end to og en halv time.

Roskilde-koncerter er traditionelt ikke så lange, med farverig undtagelse af f.eks. Neil Young. På Orange Scene havde kunstnerne i ’gamle dage’ typisk to timer imellem sig, forstået på den måde, at et band kunne spille i en god times tid, og så skulle festivalen bruge knap en time på at gøre scenen klar til næste kunstner.

Men de senere år er der gradvist blevet færre bands (14 i 2010-12) på Orange, og der er generelt sat længere tid af mellem dem til potentielt længere koncerter. Og man kan da i hvert fald konstatere, at fra The Cure går på scenen torsdag kl. 21, er der fire timer til næste band, Apparatjik. Og fra Bruce går på scenen lørdag kl. 21, er der fire og en halv time til næste koncert, Mew. Det giver mulighed for koncerter op til 3-3,5 timers varighed. (Og værsgo at følge op de to koncerter, Jonas Bjerre!)

Mit tip er, at Bruce vinder marathon-konkurrencen. New Jersey-arbejdsmanden er i klart bedre form end Robert Smith!

I øvrigt er der også fire timer, fra The Roots går på scenen lørdag kl. 17, til Bruce går på. Så er der i hvert fald plads til en enkelt trommesolo eller to fra Questlove …

OPDATERING: Og så spillede Bruce Springsteen lige i 3.48 timer i går i Madrid …

About the author

Comments

Comments are closed.