Stort rockforår i vente – del 2

Iceage er ude med album nummer to i februar

I dagens kig på forårets rockplader kommer vi blandt andet ind på Flaming Lips, danske Iceage, et spændende soundtrack og elskelige Bonnie Prince Billy, der denne gang har kastet sig over et Everly Brothers-projekt.

Læs del 1 i ‘Det Store Rockforår’ her.

Jack White har netop fortalt BBC, at han arbejder på 20 nye sange, så mon ikke den produktive mand når at komme med en opfølger til sidste års solodebut ‘Blunderbuss’ allerede i år.

Men indtil da – del 2 af ‘Det Store Rockforår’ …:

11. Flaming Lips ‘The Terror’, udkommer 1. april

Mens man fordøjer, at Flaming Lips har gjort en stribe videoer tilgængelige på deres YouTube-side – inkl. video til den gamle livefavorit ‘Bohemian Rhapsody’, der involverer wasabi, en nøgen kvinde og et øvelokale – kan man glæde sig til næste opus fra Wayne Coyne og hans håndgangne mænd. Også selvom Flaming Lips lidt kontroversielt har lagt video til en Super Bowl-reklame for Hyundai med denne sang, der er et bonus-nr på albummet ‘The Terror’. Den kan sammen med et andet nyt nummer, der stammer fra en ep fra i fjor, ses/høres herunder:

http://www.youtube.com/watch?v=Mx3diIUlNdc

12. Dawn McCarthy & Bonnie Prince Billy ‘What the Brothers Sang’, udkommer 18. februar

Flittige Bonnie Prince Billy er ude med et nyt projekt i samarbejde med sangerinden Dawn McCarthy, som han tidligere har udgivet med. Denne gang er det et helt album med fortolkninger af Everly Brothers-sange. Well, så længe han synger som sig selv, er jeg på! Herunder en lille teaser for albummet:

13. Sound City: Real to Reel Music by Dave Grohl, udkommer 12. marts

Dave Grohl. The Nicest man in Rock’n’Roll, er han blevet kaldt. Og derudover er han musikinteresseret i almindelighed og har begået en dokumentar-film om de hedengange Sound City-studier i Los Angeles, hvor mesterværker som ‘After the Gold Rush’, ‘Nevermind’ og ‘Rumours’ er blevet indspillet. Grohl har desuden lavet et soundtrack til filmen i samarbejde med en stribe folk fra bl.a. Foo Fighters, Queens Of The Stone Age, Black Rebel Motorcycle Club, Kyuss, Slipknot m.m. Der er også besøg fra bl.a. Nirvana-kollega Kris Novoselic, Paul McCartney, Jim Keltner og Trent Reznor.

Og så kan man da tage et kig på denne lille liveoptagelse med bl.a. Stevie Nicks i front for et ‘Sound City-allstar-band’: PS! Dave Grohl har naturligvis svedbånd på.

14. Palma Violets ‘180’, udkommer 25. februar

Palma Violets er et af de navne, der er spået at blive et af årets gennembrudsbands. London-fyrene er klar med deres Rough Trade-debutalbum ‘180’, hvorfra man allerede har kunnet høre flere af deres fornøjelige indie-/garagerock-numre, bl.a. nedenstående to singler: De spiller i øvrigt i Amager Bios ‘sidelokale’ Beta 31. marts.

15. Iceage ‘You’re Nothing’, udkommer 18. februar

Beslægtede i DIY-kategorien, men dog betydeligt mere punkede og uregerlige Iceage er også snart på trapperne med et nyt album. De danske ballademagere følger op på ‘New Brigade’ med ‘You’re Nothing’, og de oplever en hype verden rundt, som man skal langt tilbage for at finde mage til, når det drejer sig om et dansk rockband. Til The Raveonettes, velsagtens. Den nye single ‘Ecstasy’ kan nydes herunder. De turnerer Europa og USA rundt i foråret, men mon ikke de er et oplagt Roskilde-navn, og så er der orhåbentlig en danmarksturne i vente til efteråret. Og så spiller de i øvrigt en slags releasekoncert på KB18 i aften …

16. The Oh Sees ‘Floating Coffin’, udkommer 15. april

Thee Oh Sees har for længst lagt status som sideprojekt for eksperimenter på hylden, og de seneste års (mange) plader har været glimrende. San Francisco-bandet funderet omkring John Dwyer kaster sig gladeligt over psychedelisk, punk, garage, indie og meget mere – og lyder på første nummer fra det kommende album, ‘Floating Coffin’, nærmest som Pixies på en stille dag.

[soundcloud id=’78402655′ color=’#ff7700′]

Hvis linket ikke virker – klik her.

17. Beach Fossils ‘Clash the Truth’, udkommer 18. februar

Brooklyn-bandet Beach Fossils med de mange sideprojekter er ude med en opfølger til den selvbetitlede debut, og de første numre tegner godt. Ikke så mange ord – lyt selv:

http://www.youtube.com/watch?v=ivLAO4rjrE8

18. Tegan and Sara ‘Heartthrob’, udkommer 11. februar

Efterhånden noget af en sjældenhed – men dette album er allerede udkommet i Nordamerika og store dele af verden, men udkommer først i Europa på mandag. De canadiske tvillingesøstre er efter fire års pause vendt tilbage mere poppede og polerede end nogensinde med Greg Kurstin (bl.a. Pink og Kesha) bag knapperne på deres synth-tunge syvende album. Og det skal nok skræmme de sidste indiefans væk.

19. Stereophonics ‘Graffiti on the Train’, udkommer 4. marts

Efter mere end tre års udgivelsespause er Kelly Jones og co. endelig klar med et nyt album – det ottende i rækken. Man ahr allerede kunnet høre de første tre numre fra waliserne. Men jeg ved sgu ærlig talt ikke rigtig …

20. Vampire Weekend ‘Modern Vampires of the City, udkommer 6. maj

Har jeg betænkeligheder ved Stereophonics, har jeg ikke de store betænkeligheder ved Vampire Weekend, der i min verden lavede et af 00’ernes bedste popalbum, den selvbetitlede debut. Første sang præsenterede Ezra Koenig og co. allerede sidste år, da den blot kom til at hedde ‘New Song #2’ – nu har den fået titlen ‘Unbelievers’.

Og indtil der er mere fra officielt hold, kan vi da lige nyde gennembrudshittene ‘A-Punk’ og ‘Cape Cod Kwassa Kwassa’ …

Læs del 1 i ‘Det Store Rockforår’ her. Tredje del kommer ‘en af de næste dage’ …

About the author

Skriv et svar