Hot Chips bedste dansenumre (og -moves)

Der er vist flere af medlemmerne i vores lille blog-oldekolle end mig, der har en svaghed for engelske Hot Chip. Og det forstår jeg godt, når jeg kigger på en sjov optagelse af to af bandets medlemmer, der udpeger deres favorit-dansenumre – med tilhørende ideelt danse-move.

Joe Goddard og Owen Clarke fra den nørdede synthpop-gruppe udviser i hvert fald god smag i deres valg af numre, og samtidig er de ligeglade med, om det måske er lidt cheesy at vælge et nummer med f.eks. Luther Vandross på vokal.

Endvidere viser deres valg lidt om deres egen interesse i ikke bare at være fremme i skoene med det nyeste smarte, men at dykke ned i musikhistorien og dyrke de ting, der inspirerer deres egen skævt funky version af sjov elektronisk popmusik med de sårbart knækkende vokaler.

Englænderne udkommer 11. juni med deres femte album, ‘In Our Heads’, og jeg konstaterer igen stille, at de har to ledige datoer i koncertkalenderen, mens der er Roskilde Festival. Et sted, hvor de i øvrigt tidligere har leveret en fuldstændig forrygende koncert på Arena.

Hot Chips fem favorit-dancenumre med medhørende ideelle dansemoves er følgende og kan ses i nedenstående YouTube-klip:

1. Roxy Music ‘Love is the Drug’ (Todd Terje Disco Dub)
– Loosen the Tie

2. Tom Tom Club ‘Genius of Love’
– The Drunken Uncle (with optional shoulder sway)

3. Change ‘The Glow of Love’ feat. Luther Vandross
– Hands in the Air (like you just don’t care)

4. Theo Parrish ‘Falling Up’ (Carl Craig Remix)
–  The Soft, Firm Fist Pump

5. Omar ‘Feeling You’ (Henrik Schwarz Remix)
– The Jazzy Spine

De fem numre kan høres i denne YouTube-playliste:

Førstesinglen Night and Day har været ude i et stykke tid og blev bl.a. udgivet som limiteret 12″-vinyl i forbindelse med Record Store Day, men den kan nu også høres i et remix af 2 Bears, der er Joe Goddards fornøjelige sideprojekt – et af flere fra de travle bandmedlemmer, der også ofte optræder med dj-sets.

[soundcloud id=’46665694′ comments=’false’ playerType=’Standard’ color=’#ff7700′]

Samtidig har bandet besøgt det klassiske engelske tv-show Jools Holland, hvor de udover ‘Night and Day’ spillede to andre nye numre, der kan ses herunde:

Don’t Deny Your Heart:

http://www.youtube.com/watch?v=rH_HEXzPB4k

How Do You Do:

http://www.youtube.com/watch?v=Y1KIK0ESJp8

Night and Day

http://www.youtube.com/watch?v=w1-bgl9JKD0

Jeg glæder mig til albumrelease. Og Roskilde Festival … (please)

About the author