WebTjek: Dagens hav af spritny og gratis musik

Suk! Det er hårdt at være nysgerrig i vore dage. Alt er tilgængeligt på ingen tid, og når man er nysgerrig, vil man gerne høre det hele. Men det er jo naturligvis også fedt!

Mandag var en dejlig fridag, hvor jeg brugte temmelig mange timer på at surfe rundt på nogle af mine yndlings-musiksider, og der er nærmest ingen grænser for, hvad der bliver linket til af ny musik, der skal tjekkes ud. Der kan streames og downloades spritny musik i lange baner. Det er gratis, og meget af det er tilmed godt.

Der er f.eks. nyt med MGMT, Bonnie Prince Billy, CocoRosie, Passion Pit, Animal Collective. Og en hel masse andre ting på denne ‘mandags-playliste’:

The Neighbourhood, billede fra deres Facebook-side

* Jeg er f.eks. blevet ret vild med en gruppe, der kalder sig The Neighbourhood, og man kan downloade deres debut-EP ’I’m Sorry’ kvit og frit her.

Chromatics spiller til Distortion 30. maj, deres nye album (som kan høres her) er fremragende, og de har desuden vagt at forære en trommeløs version af albummet væk her.

Saint Etienne er på vej med nyt, og man kan finde et fint lille remix af nummeret ‘I’ve Got Your Music’ her.

* Der er lidt ny disco fra Penguin Prison her.

* Et forholdsvis nyt nummer fra desværre lavproduktive Tom Vek kan høres her og ses her.

* Det her trender på Twitter, kan jeg se. Radical Something ’You Feel Amazing’. Se det her.

* Og det her Drake/The Weeknd-samarbejde fungerer også rigtig godt i et Star Slinger-remix:

* Og selvom det efterhånden er et par dage siden, så fungerer Coldplays hyldestcover af Beastie Boys-nummeret ’YouGotta Fight For Your Right To party’ stadig. Det er sgu en flot hædren af afdøde Adam Yauch, Chris Martin. Se det her eller hør her.

* Der er desuden nyt track fra Wintersleep. Det kan høres på Soundcloud her. Nyt album, ’Hello Hum’, er ude 12. Juni, og man kan også lige tjekke denne.

Duoen 2.54, billede fra deres Facebook-side

2.54 er efterhånden et år gammelt, men det er først nu, at det rykker, og jeg har også først for nylig opdaget nummeret ‘Creeping‘. Og det er godt!

MGMT har uploadet en glimrende coverversion af Bauhaus-nummeret ’All We Ever Wanted Was Everything’ til YouTube. Se den her.

Jay-Z-klassikeren ’99 Problems’ har fået et vellykket mashup med The Glitch Mob. Kan downloades på Soundcloud her.

Silas Bjerregaard fra Turboweekend synger fremragende, og hans vokal kan sagtens stå alene uden den store bandindpakning. Jeg vil f.eks. aldrig glemme Kjeld Tolstrups begravelse, hvor han sang solo. Den fungerer også smukt ledsaget af Gustaf Ljunggrens pianospil. Se optagelse fra Spot her.

El-P-producerede Killer Mikes nye album, ’R.A.P. Music’, kan streames hos Spin, og rapperen giver desuden en track-by-track-gennemgang.

* Og så kan man downloade hele debutalbummet fra Shadows On Stars via deres YouTube-side, hvor man kan høre udmærkede ‘Out of My Head’.

* Ex-Fleet Foxes-trommeslageren J. Tillman kalder sig nu noget så 70’er-folkagtigt og højtideligt som Father John Misty. Og spiller ligegyldig folk, western, rock’n’roll. Suk! Her giver han et nummer til KCRW.

CocoRosie lyder langt mere triphoppede end freakfolkede på glimrende nyt nummer. Album udkommer 5. Juni.

* Fint nyt nummer med Passion Pit, ’Take a Walk’, kan høres her.

* En ny single med Animal Collective er udkommet fysisk. A- og B-side kan høres her og her.

* Og så blev jeg slev simpelthen nødt til at tjekke dette NYC-band ud på grund af bandnavnet – Røsenkøpf! Fin postrock, ikke heavy, som man kunne tro. Forsangeren hedder Soren, så måske er der en dansk forbindelse .. Hør ’Burning Spirits’ her.

* Det kommende Garbage-album kan høres hos NME. Har endnu ikke selv turdet lytte …

* Hos NPR kan man høre det kommende album fra både Beach House og Best Coast.

* Den venlige radiostation har endda optaget en lille koncert med The Walkmen også. Hør den her.

* Og så er der et fint lille intro-interview med Roskilde-aktuelle Amadou & Mariam her.

* Ligeledes Roskilde-aktuelle The Shins kan man se en KEXP-liveoptagelse af nummeret ‘Bait and Switch’ med her.

* Danske Vår får omtale hos Stereogum, hvor man kan downloade nummeret ’In Your Arms (Final Fantasy). Vår er en elektronisk duo, der består af to punkmusikere, Iceage-forsanger Elias Ronnenfeldt og Sexdrome-sanger Loke Rahbek. Tidligere kaldte duoen sig War. Forleden var det NPR, der omtalte den danske duo.

* Også Alcoholic Faith Mission får omtale i Staterne. Flot koncertreportage fra Chicago her.

Björk er røget gennem remix-maskinen et par gange på det seneste. Senest er ’Cosmogony’ remixet af El Guincho her. For nylig var det ’Sacrifice’, der røg i kløerne på spændende Death Grips. Hør det her.

* Den fine singer/songwriter Glen Hansard fra Swell Season er på banen med en soloplade, der givetvis er fyldt med sange om ulykkelig kærlighed. Man kan se en solooptræden af singlen ’Love Don’t Leave Me Waiting’ fra New Orleans Jazz Festival her.

* Fra samme sted kan man også høre et par smukke Bon Iver-numre – her og her.

* Et nyt Scissor Sisters-nummer kan høres på Spotify, ’Let’s Have a Kiki’. Søg efter det i Spotify, som åbenbart er ved at være et nyt ‘leak-sted’. For nylig lancerede Kent også en håndfuld hemmelige numre på streaming-tjenesten.

* Nyt nummer med Jakob Dylan høres ses og høres på YouTube her.

* Altid fantastiske Bonnie Prince Billy har lavet en ny sort/hvid-video til en ny version af et af mine yndlingsnumre med den skæve countrysanger, ’I See A Darkness’. Videoen kan ses hos New York Times. Den er lige så pudsig som Bonnie-prinsen selv.

Shaka Loveless giver en akustisk version af hittet ’Tomgang’ her.

* Festlige Willy Moon synger sit hit ’Yeah Yeah’ i en session for den engelske Radio 1 her.

* Hvor stor bliver Stanley Most? Den nye Kidd?? Næppe .. Ny video, ’Den Onde Baron’, lagt på YouTube her.

* De canadiske indierockere Metric er på trapperne med nyt album. Førstesinglen ’Youth Without Youth’ er ude og kan høres i en mellow duoversion i studiet hos Rolling Stone her.

ALLE YouTube-numrene kan nydes samlet i denne lille playliste:

Og nu kalder tirsdagens jagt …

About the author