Prince opgiver krigen mod internettet …

   


Selv Prince har vist indset, at internettet er kommet for at blive.

I hvert fald er den lille, funky kontrolfreak i sit 55. leveår blevet helt moderne med både hjemmeside, salg af elektroniske musikfiler – til en fornuftig pris på ca. en femmer per nummer – og konti på både Tumblr, Facebook, Twitter og YouTube.

Coveret til Prince-singlen 'Breakfast Can Wait' med Dave Chapelle som motiv.

Coveret til Prince-singlen ‘Breakfast Can Wait’ med Dave Chapelle som motiv.

Godt nok under navnet 3rd Eye Girl, som er navnet på Prince og hans backingband bestående af tre kvinder – inklusive danske Ida Nielsen på bas – men tilsyneladende har Prince Himself faktisk selv prøvet at tweete …

Tidligere har Prince ellers bekæmpet alt, hvad han kunne af musik på internettet – piratoptagelser og musikvideoer på YouTube, og komprimerede mp3-filer er vist heller ikke hans favorit. Men på hans nye hjemmeside sælger han også sine nye numre, og prisværdigt nok er tre af de fire seneste numre i wav-format, mens det fjerde ‘blot’ er en mp3-fil.

Og hvad kan man så få ud af det? En del, faktisk! De nye numre er fine uden at være blandt hans bedste, mens seneste video på YouTube-kanalen er fra i dag og er en optagelse fra intimkoncerten forleden på City Winery i New York, hvor Prince og bandet havde spillet til den lyse morgen.

Nummeret er ‘Days of Wild’ fra 90’erne – et nummer, der oprindelig blev lavet til ‘Gold Experience’, men underligt nok blev fravalgt og først tre år senere udgivet på 1998-opsamlingen ‘Crystal Ball’ med outtakes fra en tydeligvis meget dyb skuffe af skitser og ideer, idet der var musik nok til fire cd’er.

Men som man kan høre, så får man ikke hele nummeret med, så Prince forsøger trods alt stadig at undgå at forære det hele væk …

På YouTube-kanalen er der i skrivende stund lagt ni videoer op, hvoraf de to såmænd er fra koncerten på Skanderborg Festival for tre uger siden, ‘She’s Always in My Hair’ og ‘Let’s Go Craxy Reloaded’:

Så kan vi, der beklageligvis ikke var til stede, også høre, hvordan han kører den ind med mere guitar.

De nye numre teaser Prince blot til på den irriterende måde med ca. halvandet minut til fri aflytning af ‘Breakfast Can Wait’ og ‘Groovy Potential’ – men det er alt sammen fremskridt!

Udover en version af ‘Guitar’ kan man også høre uddrag af en version af det gamle Tommy James-hit ‘Crimson and Clover’ i en liveoptagelse fra Portugal kort efter Skanderborg-koncerten:

Jeg kan sgu meget godt lide den moderne Prince – og har naturligvis købt alle fire nye sange fra hans shop for sammenlagt 3,52 $.

Så bliver det blot spændende at se, hvor længe der går, inden han opgiver alt det moderne igen …

Kommentér indlægget