Quiz-forvirring: Hvor pokker var Gry?

Det er rart for sådan en flok småautister, at der er nogle faste holdepunkter – noget, man kan regne med. Derfor var det store spørgsmål efter den seneste Quiz Me Baby-musikquiz på Cafe Mandela på Vesterbro naturligvis, hvor pokker Gry var henne? Og Depeche Mode??

Som regel gemmer den rejehoppende Grand Prix-sangerinde sig finurligt i et af aftenens spørgsmål fra quizstress Sus, men ikke denne gang. Ej heller den morskabende medvært Gerths favoritter fra Depeche Mode var at finde noget sted i de fire runder. Heldigvis …

Forstået på den måde, at vi på vores hold alligevel aldrig kan få placeret de B-sider, piratoptagelser eller hvilke fremragende Depeche Mode-sygdomme, den kære Gerth nu kan finde på at ryste os med. Men forvirrende var det!

Der quizzes i Cafe mandela på Vesterbro i København.
Der quizzes i Cafe mandela på Vesterbro i København.

Quiz Me Baby er måske den mest poppede og genremæssigt alsidige af Københavns musikquizzer – uden berøringsangst for frygtelig ny musik som hiphop og dance – og noget så revolutionært som remixes og mashups.

Derfor måtte de ti hold også lægge ører til bl.a. Gerths mashup-runde, hvor han bl.a. mixede Michael Jackson med Missy Elliott og Rasmus Seebach med Bryan Ferry. Jo, det gjorde han! Beviset er her

Og jeg vil sværge på, at jeg undervejs spottede nedsunkne øjenlåg hos et par af de ældre deltagere! Og det var ikke mine egne … selvom man sagtens kan sidde længe uden at kunne svare på noget som helst. Så er det rart pludselig at vågne med udsigt til både Station 2 og Madame Amour ovre på Istedgade og febrilsk sige ’Judas Priest!’. Jo, det gjorde jeg!

Til gengæld er det lidt pinligt at foreslå Cat Power som fortolker af John Lennons ’Mother’, når det i virkeligheden viste sig at være Christina Aguilera … Jo, det gjorde jeg også!

Quizvinderne
Vinderholdet, der denne gang kaldte sig Annette and the Dong Keys.

De sædvanlige forbrydere – Autisterne, Holdet Der Altid Skifter Navn, Kært Hold Har Mange Navne – der denne gang kaldte sig Annette and the Dong Keys lagde sig vanen tro i front efter første runde, der lige så vanen tro var årtier-runden. To numre fra hvert af årtierne fra 50’erne til 10’erne – gæt kunstner og titel. Simpelt. Men ikke nødvendigvis let. Jeg mener – The Viscounts og Janis Martin??

Nå, til gengæld jublede vores hold meget over at gætte Mighty Mighty Bosstones rigtigt.

Var der stadig tvivl om vinderholdet efter første runde, forsvandt den tvivl effektivt efter anden runde, hvor Annette og de andre DONG-autister scorede ni point mere end næstbedste hold – og øgede afstanden til nummer to i den samlede stilling til 12 point.

Hvilket Bayern München naturligvis ikke ville tilfredse med at føre med i den tyske Bundesliga i fodbold, men immervæk et solidt forspring, når quizzerne indimellem bliver afgjort på et tiebreak-spørgsmål, fordi to hold slutter á point.

Men Autisterne – som vi kærligt omtaler dem – var åbenbart uhyggeligt skarpe til bl.a. at gætte ejermænd til billeder af berømte (gammelfar-)guitarer og sætte kunstner og titel på introerne i sekundrunden, hvor man – denne gang under temaet ’blå’ – hører de første 10, 9, 8, 7 … 1 sekunder af et nummer. Prøv det her – det er sjovt.

Kunstnere: Blue Foundation, Blue, Yazoo, Madonna, Blå Øjne, The Blue Boy, Dr. Hook, Shocking Blue, Carl Perkins og til sidst selvfølgelig et enkelt sekund af ’Blue Monday’ med New Order.

Sidste del af runde 2 var – heldigvis, puha! – også en velkendt disciplin. Nemlig ’The Missing Link’, hvor man ud fra to ud af tre oplysninger skal indsætte den sidste manglende oplysning i treenigheden kunstner, albumtitel og årstal. Det er en af klassikerne, hvor man med garanti altid vil vælge det forkerte årstal ud af de to mulige, man er nået frem til …

Tredje runde blev indledt med fem forholdsvis dårlige covernumre! Efter år efter år og quiz og quiz med covernumre er det svært at finde numre, der er både gode og interessante med en placering i musikhistorien, så vi måtte affinde os med ovennævnte Christina Aguileras version af John Lennon, en munter David Byrne-version af Whitney Houstons ’I Wanna Dance with Somebody’, Bullerfnis der sang Ulla Pia, Macy Grays fortolkning af Aerosmith og ikke mindst Alanis Morisettes neddæmpede version af Black Eyed Peas-hittet ’My Humps’.

Så blev vi udsat for de sædvanlige (heldigvis) tripler, hvor vi skulle gætte først tre nye kunstnere – Yephas festlige ‘Røv’, Disclosures fremragende ’F For You’ med Mary J. Blige på gæstevokal og Kylie Minogues knap så fremragende ’Timebomb’. Og nyd lige Disclosure:

Derefter fulgte Gerths berygtede mashups og nogle til den kommende festdag udvalgte fastelavns-numre. Det var noget med forklædninger … Og så trådte vores holds Morfar Tom – sådan én er vigtig at have på holdet til de gamle ting fra 50’erne og 60’erne – i karakter, da han i hiphop-runden tog den hårde maske på og stak en knyttet hiphop-næve-hilsen til Autisternes Morfar Kent, så LL Cool J’s mama ville være røget i gulvet i beundring over de to gentlemen.

Hiphop, 90’er-numre og 12”-mix førte os til en foreløbig stilling, hvor Autisterne stadig var klart i front, mens debutanterne fra FYI (Fem Yngre Intellektuelle? Filthy Young Indians?) kæmpede med næb og klør i bunden. Velkommen til dem – det er altid rart at se nye hold til at ruske op i os gamle.

Quizstress Sus indledte hårdt med Bad Religion i sidste runde – Hulter Til Bulter-runden, der førte os videre til fællesnævneren – tre numre med et fælles tema, man skal gætte ud over kunstner og titel. Det var denne gang sange til sangerens barn. Rod Stewart, Stevie Wonder og ikke mindst John Lennon (igen):

Dansk musik er heldigvis som regel fint repræsenteret i Quiz Me Baby. Også selvom Gry åbenbart kan gemme sig for godt. Denne gang fik vi tre snevaskere med Johnny Madsen, Souvenirs og Søs Fenger. Problemet bestod så i at sætte henholdsvis album, tekstforfatter (Jeppe Aakjær) og årstal på. Og det sidste gætter man jo som bekendt altid et år forkert.

’Det store mix’ var denne gang et LP-mix. Der intet havde med holdkammerat LP at gøre, men derimod at sætte albumtitel på syv store kunstneres hits. Jamen for pokker da! Hvad hedder det fordømte Shakira-album nu?? ’Laundry Service’, åbenbart. Dirty Laundry!

Adele (21), Atomic Swing (A Car Crash in the Blue), Craig David (Born to Do It) gik fint, og Kim Larsen fik man lidt hjælp til, for ’Forklædt Som Voksen’-coveret hænger faktisk på væggen på Cafe Mandela …

Kim Larsen

Så skulle vi lige grave ’Dirty Work’ med Rolling Stones frem og blive enige om, at det var ’Marshall Mathers LP’, der var det rigtige svar på Eminem – og den slags kan man også få meget tid til at gå med.

Efter et ’Tequila’-spørgsmål fik vi den herlige opgave at gætte kunstner og originaltitel på tre numre, der i fortolkninger blev sunget på et andet sprog end originalen. Og der kom vi bl.a. helt ud i Labans ‘Love in Siberia’, der snydeagtigt nok hed ‘Kold som is’ i deres egen første version. De næste seks ord, da musikken stoppede i Pink Floyd var naturligvis (!) ‘No dark sarcasm in the classroom’, før vi tre timer efter første strofe nåede den frygtede finale: Melodi Grand Prix-spørgsmålet!

Heller ikke var der nogen Gry. Og heller ingen Depeche Mode ..

Til gengæld fik vi den skønne ‘Der står et billede af dig på mit bord’ med Rollo og King. De blev såmænd nummer to efter Estland. Men ikke nok med det – der var tillægspørgsmål i Grand Prix-runden: Hvilke seks nationer er selvskrevne deltagere i finalen? Hvis de altså gider at være med. Gæt selv …

Vinderholdet ved præmiebordet med bl.a. cd'er fra Universal og koncertbilletter til Vega.
Vinderholdet ved præmiebordet med bl.a. cd’er fra Universal og koncertbilletter til Vega.

Slutstillingen blev med De Sædvanlige Autister i top:
Annette and the Dong Keys 131
Team Begynderheld 122
Dagholdet 112
Landgreverne 91
Cat Stevens Hund, Soccermom 90
Tears For Beers 88
Hold 1 85
De Udvalgte 80
Quiz Quiztofferson 77
FYI 66

Næste musikquiz på Cafe Mandela er 5. Marts. Man kan læse meget mere om Quiz Me Baby her, om Michael Denners musikquiz, der er Københavns største, og om musikquizzerne i det hele taget på Morten Flagmands glimrende hjemmeside om musikquizzerne.

Hvis man vil lege med – hvilket jeg kun kan opfordre alle til – er det et godt råd at sammensætte et bredt hold, så man ikke spiller med fem målmænd eller fem venstre winger, der alle er medlemmer af Bros-fanklubben …

PS! Musikquizzen på P3 er i øvrigt blevet flyttet fra lørdag til søndag formiddag mellem kl. 9 og 12.

Og så kan det meste af musikken fra quizzen ellers nydes i denne Spotify-playliste:

 

About the author

Comments

Skriv et svar