Lloyd, hjertesorgerne og det perfekte svar

En dejlig sang med et stort spørgsmål i både titel og omkvæd. Og det perfekte svar.

Lloyd Cole stiller spørgsmålet med sit band the Commotions, og Camera Obscura svarer.

‘Are You Ready To Be Heartbroken?,’ lyder spørgsmålet fra Cole og co.’s debutalbum ‘Rattlesnakes’ fra 1984. En lille perle blandt mange fra det skotske ensemble, der nåede at udgive tre album med melodisk indiepoprock, inden engelskfødte Lloyd Cole gik solo. Og i øvrigt siden har leveret masser af fine sager hist og her.

 

I morgen i Bremen Teater spiller Lloyd Cole – kun akkompagneret af sin søn William på guitar i halvdelen af koncerten – en masse sange fra netop de tre plader, og de seneste sætlister fra Sverige og Norge når op på 30 sange. Heriblandt også nogle coversange af f.eks. Prince eller Leonard Cohen. Torsdag fortsætter han til Aarhus og Atlas – og der er udsolgt til begge koncerter.

Det vil forhåbentlig glæde den 56-årige singer/songwriter, der i et interview med blogbroder AKS for nogle år siden ikke lød så pokkers optimistisk omkring det videre karriereforløb.

Det interview kan læses her. 

‘Are You Ready To Be Heartbroken?’ er selvfølgelig på sætlisten i aften – og svaret, som Obscura Obscura gav 22 år senere, er meget enkelt:

‘Lloyd, I’m Ready To Be Heartbroken.’

Det aldeles fremragende Glasgow-band har leveret en stribe yderst charmerende små indiepop-perler op gennem 00’erne. Og svaret til Lloyd Cole er et af de allerbedste.

Sangerinden Tracyanne Campbell fortalte for nogle år siden det anbefalelsesværdige musiksite Consequence of Sound, hvorfor hun følte trang til at skrive sangen:

– Just pure and utter love for the song. I love Lloyd Cole and the Commotions, and I guess I had been writing songs around that time when I was obviously relistening to Rattlesnakes. I just thought I’d go for it, sagde hun til Consequence of Sound.

 

Og Lloyd Cole selv havde intet imod svarsangen.

– I was thankful it was great. I think to have a song named after a song that you’ve done is almost as good as it gets, really, sagde han i 2013 til Under the Radar, der havde fået den gode ide at sætte de to sangere sammen til en snak. Den kan man læse her.

Skulle man have lyst til at finde eksempler på sange, der er et svar på en anden sang, ja så er der naturligvis en ganske omfattende liste på Wiki … Monica & Brandys ‘The Boy Is Mine’ som svar til Michael Jacksons ‘The Girl Is Mine’ og Frankees ‘Fuck You Right Back’ som svar på Eamonns ‘Fuck It (I Don’t Want You Back)’ er andre gode eksempler.

Og for lige at runde Lloyd Cole-sangen af, så indspillede Sandie Shaw en fin coverversion to år efter originalen. Og to år efter, at hun havde haft pæn succes med sin version af The Smiths-sangen ‘Hand in Glove’  – indspillet sammen med The Smiths. Og kort efter fulgte en version af Patti Smiths ‘Frederick’. Der kan man tale om god smag hos den gode Sandie Shaw.

https://www.youtube.com/watch?v=HyxeyzfVGxI

 

Lloyd Cole spiller i Bremen Teater i København onsdag og i Atlas i Aarhus torsdag.

 

 

About the author