5 Tom Petty-hits, du burde glæde dig lidt mere til at høre

Den 12. juni er der Tom Petty koncert i Horsens. Det er vist den første Petty-koncert i Danmark, siden Niels Fez hørte ham i Saga på Vesterbrogade i 1781, og jeg er pænt spændt. Selv om jeg endnu ikke helt har fanget konceptet “Horsens”.

Hvad jeg derimod HAR fanget, er Pettys evne til at få mere ud af C-D-A-G-Em end de fleste i hans liga. Så mens ungerne knalder tænderne ud på hinanden på baghave-trampolinen, og konen er ude at shoppe, har jeg lavet en liste over de 5 bedste Tom Petty hits. Så kan du selv supplere med den nye boks, Universal udsender om et par uger.

1. You Don’t Know How It Feels

Jeg købte faktisk Wildflowers ved en fejl, da jeg var 15 år. Hvordan fanden, jeg kunne slippe afsted med det, aner jeg ikke, men jeg nægtede i hvert fald at lytte til den i flere år, alene fordi den mindede mig om, at jeg havde blæst 160 kroner af på noget, der IKKE var en fuckin Green Day plade. I dag er det min absolutte favorit, og produceren Jim Scotts lyd står som et pejlemærke for voksenrocken. Denne her er uden Heartbreakers, og det får den til at virke en smule mørkere, mere dyster og intens end de efterfølgende comeback-plader med Benmont, Mike og de andre.

http://www.youtube.com/watch?v=8PZoD8fG2fk

2. Learning To Fly

Min far er et af de mennesker, der i ramme alvor stort set ikke har hørt musik siden Buddy Holly døde. Men jeg husker alligevel tydeligt, at denne her ramte ham på en eller anden måde, da den udkom tilbage i 1991. Jeg tror aldrig, han lytter til den mere, men hvis Petty spiller denne her i Horsens, kunne jeg godt finde på at ringe til min far. Hvis han ellers kunne finde ud af at bruge sin mobiltelefon

3. Free Fallin’

Jeg har været i L.A adskillige gange i løbet af de sidste fire år, og hver gang har jeg hevet en halv dag ud til at vade rundt i The Valley på den anden side af Laurel Canyon, op og ned ad Ventura Boulevard. Der er en helt speciel stemning i den del af Los Angeles, som om du fuldstændigt har forladt Hollywood og Sunset Boulevards overgearede falskhed og nu har taget ét stort skridt ind i Amerika. At gå rundt i L.A er som at gå rundt i en sang – især hvis du som undertegnede har en forkærlighed for countryrocken – og få sange får mig til at tænke på byen i så høj grad som denne her.

4. Into The Great Wide Open

Jeg kan huske, da vi første gang fik MTV i Hjørring. Det var lige i tide til mit Første Store Guns N’Roses Flip, og musikvideoerne var dengang gigantiske størrelser, der ofte kostede pladeselskaberne adskillige millioner – til gengæld tjente de sig så også ind. Into The Great Wide Open er faktisk en af de første musikvideoer, der gjorde et indtryk. Ikke så meget på grund af Petty, men på grund af Johnny Depp, som på det tidspunkt hittede ret meget i parcelhuset som hovedrolleindehaver i ungdomspolitiserien 21 Jump Street. At sangen så tilmed formåede at ramme en social tone i start-90’ernes David Geffen-dominerede rockmusikalske landskab – nærmest som en slags opdatering af Bad Companys “Shooting Star” – er jo selvfølgelig først lige gået op for mig nu…

5.Don’t Come Around Here No More

Hvis jeg nogensinde skulle få Tom Petty på to-mands hånd, og KUN måtte stille ham ét spørgsmål, ville jeg ikke blæse det af på noget om, hvordan det var at spille med Dylan, George, Roy og Jeff, hvordan Don Felder har påvirket hans guitarspil, eller hvorfor han satte The Heartbreakers på standby i otte år. Næh, jeg vil hellere vide, hvad fanden han havde røget, da han lavede denne video:

 

About the author

Comments

  1. I understand my cell phone well enough, I just can’t bloody hear it!
    Tom Petty is really good and I do still listen to him occasionaly but he will never size up to the “Late Great Buddy Holly”

Comments are closed.