Av! Kvindelig Eminem renser ud i skabet

Af Peter Elsnab

Eminems ’Cleaning out My Closet’ er en af den slags personlige bekendelseshistorier, det næsten gør ondt at høre, selvom den også er både sarkastisk, konfronterende, hævngerrig og til en vis grad selvretfærdig.

Men Detroit-rapperen fortæller en masse om sig selv, og det samme gør en ung og fremadstormende kvindelig rapper ved navn Angel Haze – erklæret Nicki Minaj-fan, som hun klart overgår, og i liga med Azealia Banks – på sit nye nummer med samme titel og samme beats.

Angel Haze udgiver sit mixtape ‘Classick’ 25. oktober.

Angel Haze stammer som Eminem fra Michigan, hvor hun er vokset op i en strengt religiøs militærfamilie.

Men det fik ikke ligefrem den unge Raee’n Wahya, som hun retteligt hedder, til at flyve rundt i den syvende himmel.

I sin version af ’Cleaning out My Closet’ rapper hun om det seksuelle misbrug, hun blev udsat for igen og igen i sin barndom, og det gør hun så stærkt, at det vender sig i maven på en. Hør selv:

Men Angel Haze rapper samtidig om at komme videre, og selvom hun også virker konfronterende, optræder nærmest manisk og selvbevidst erklærer, at hun ’er den bedste derude’, som hun sagde for et par måneder siden til den engelske avis The Guardian, virker hun på en eller anden måde i balance.

Og betegner i øvrigt – med samme selverkendende ærlighed som Frank Ocean for nylig sprang ud – sig selv som panseksuel.

– Kærligheden er grænseløs. Hvis du kan få mig til at føle, få mig til at grine – og det er svært – så jeg kan være sammen med dig. Jeg er ligeglad, om du har en vagina, er hermafrodit eller ’whatever’, siger hun og ved godt, at det ikke er en accepteret norm i hendes branche.

– Men man skal være frygtløs. Om jeg synker eller flyder ovenpå, så vil jeg uanset hvad stadig være mig selv. Folk vil hade dig, og folk vil elske dig med en passion, du ikke kan forestille dig. Lige nu mærker jeg kærligheden, og jeg føler også hadet, det går hånd i hånd. Men jeg er glad – det er mere kærlighed end had, siger hun til The Guardian.

Læs hele interviewet her og lyt så ellers til det nummer, der for alvor åbnede folks øjne og ører for kvaliteterne hos Angel Haze, den fremragende ’New York’.

Læs også et interview i The Fader her.

About the author