Skråsikre svar på NorthSides 15 dilemmaer

Programmet på NorthSide er forholdsvist simpelt. Der spiller et band på den ene scene, derefter spiller der et band på hver af de to andre scener, og sådan fortsætter det festivalen igennem.

Det betyder, at der i år optræder 14 artister uden konkurrence fra de andre scener, mens 30 artister er i direkte duel om opmærksomheden med en anden artist.

Men det er overhovedet ikke noget problem, for her følger de skråsikre svar på, hvem man skal vælge:

Torsdag #1: D/troit vs. Findlay

Den, der træder ind som erstatning for et klassisk Hiphopafbud, fortjener opbakning. Og D/troit er et interessant band og endnu et bevis på de tætte forbindelser mellem garagerock og soul. Flere af medlemmerne var med i garagerockbandet The Breakers, og da bandet gik i opløsning, fortsatte de med dette højenergi-soulband, der har navn efter lige netop et sted, hvor de to musikgenrer arbejdede side om side på fabrikkerne. Ville egentlig også gerne se Findlay, som jeg aldrig har set. Jeg vil også gerne kunne lide det. Men jeg synes simpelthen ikke, det kommer nogen vegne. Og denne sætning fra bandomtalen på NorthSides hjemmeside afgør det hele: ”Resultatet er et debutalbum, ’Forgotten Pleasures’, der blander fortidens mandsdominerede rocklyd med en ukuelig ånd af en pige, man absolut skal regne med.”

Løsning: D/Troit

Torsdag #2: Warpaint vs. Greta van Fleet

Undskyld kliche-sammenligningen – men please, ikke flere bands, der lyder som Led Zeppelin. Flere bands, der lyder som Warpaint? Ja tak.

Løsning: Warpaint. Undtaget naturligvis, hvis du allerede er meget fuld og har medbragt en luftguitar i din enorme rygsæk, som du insisterer på at have på ryggen, mens du danser rundt lige foran scenen iført bandana og lædervest.

Torsdag #3: Mike D vs. Thundercat

Det her kan jeg ikke. Mike D uden resten af Beastie Boys. Jeg tror, jeg vil krumme tæerne helt ned gennem sålen. Som at se The Animals i Kullerup Forsamlingshus med det ene – stangstive – oprindelige medlem, der kun spillede xylofon på den B-side, som aldrig blev udsendt. Nej, jeg er simpelthen ikke klar til det. Og Thundercat er jo god! Og havde Michael McDonald med på sit seneste album!

Løsning: Thundercat. Med mindre, du synes, det her er godt:

Torsdag #4: Björk vs. Tom Grennan

Det er ikke noget personligt, Tom. Du er sikkert en fin fyr …

Løsning: Björk

Torsdag #5: Richie Hawtin Close vs. The Internet

Hmm! Det er to solide bookinger. Men også to lidt problematiske placeringer til en lukkefest. Richie Hawtin på den store, åbne scene, The Internet (med Odd Future-medlemmer) på den lille scene. Richie Hawtin ville jeg virkelig foretrække på en lukket klub, og jeg frygter, at The Internet bliver totalt voldpakket.

Løsning: Gå i seng efter War On Drugs.

Fredag #1: Gang Of Youths vs. Rostam

Lidt som at vælge mellem alternativ nummer fire og fem til Christian Eriksen i den danske VM-trup. Og man ved bare, at det bliver en spiller fra den norske Tippeliga.

Løsning: Gå i baren.

Fredag #2: Cigarettes After Sex vs. Aurora

Mmmm …

Løsning: Ligge et tilfældigt sted i græsset med en kølig. Øl. Eller flaske hvi’vin. Helst i nærheden af Cigarettes After Sex.

Fredag #3: Liam Gallagher vs. Jimmy Eat World

Minder mig om dengang, OB vandt 7-1 over FC Nordsjælland efter fire mål af Steffen Højer og to af Mwape Miti.

Løsning: Liam. I parka?

Fredag #4: The National vs. Kellermensch

Blogbroder Smølle vil aldrig tilgive mig, hvis jeg så meget som overvejer ikke at se The National. Læs her. Bare rolig, det er jeg ikke i nærheden af at overveje.

Løsning: Simpel.

PS! Læs lige bandpræsentationen af ’Kellermann’

Fredag #5: Dizzy Mizz Lizzy vs. MC50

Reglen er, at man altid skal gå efter det, man ikke har set før. Især når man kan se det andet i tide og utide. Og jeg har aldrig set MC5. Wayne Kramer, ja, men ikke MC5. Så selvom MC … 50 på forhånd lyder som en musefælde, man ikke skal sætte fingeren frivilligt ned i, så ender det nok sådan. Det er ud på natten, og hvem har ikke lyst til at råbe ’kick out the jams, motherfucker” rigtig højt. Bare én gang.

Løsning: MC … 5.

Lørdag #1: Yungblud vs. Francobollo

Yungblud kan lide ”NWA, The Clash, The Jam, stuff like that”.

Løsning: Yungblud.

Lørdag #2: CV Jørgensen vs. Rex Orange County

”Reglen er, at man altid skal gå efter det, man ikke har set før. Især når man kan se det andet i tide og utide,” var der engang en eller anden tilfældig idiot, der sagde.

Løsning: Rex Orange County. Hvis man altså ikke skal på arbejde …

Lørdag #3: Marvelous Mosell vs. Susanne Sundfør

Det er fannerme det største dilemma på festivalen! Marvelous er jo enormt Mosell-agtig, og Susanne er enormt Sundfør-agtig.

Løsning: Dagsformen må afgøre det.

Lørdag #4: Beck vs. Rhye

Rhye er virkelig gode! Men … Og man skal ikke prædike for meget … Men hvis man ikke har set Beck, så skylder man sig selv at opleve ham. Og hvis man HAR set Beck, så ved man, at man skylder sig selv at se ham igen.

Løsning: BECK!!

Absolute Music-serien på cd eller et los i bollerne? (PR-fotos)

Lørdag #5: Nik & Jay vs. Sleaford Mods

Well, det er lidt som at skulle vælge mellem to fribilletter til repremieren på ’Les Miserables’ i London plus hele serien af ‘Absolute Music’-cd’er – eller et spark i bollerne plus samtlige Jack Whites udgivelser på vinyl, inklusive et af de 15 hånddekorerede eksemplarer af ’Lafayette Blues’.

Løsning: Sleaford Mods. Med mindre man bliver stødt af det her:

 

 

About the author