Heavyhygge og pussygrab på Copenhell

 

Copenhell har fået en lillesøster – en Warm-Up-dag, hvor festivalen ligner sig selv, bare i en mindre udgave. Vi er stadig fans.

Ikke mindst, fordi musikken er i fokus. Ja, øllet flyder, og der er mjød og mad med fjollede brandvarme navne, men folk kommer tydeligvis til Refshaleøen for at rocke hårdt.

Som de to fyre ved plakaten med spilleplanen. Onsdag eftermiddag var de i gang med at planlægge, hvornår der ville blive tid til at spise. PÅ FREDAG! De fandt et passende hul i programmet i timen inden, Alice In Chains skal på scenen.

Warm-Up-konceptet virkede som en gang bonushygge for inkarnerede Copenhell-fans. Man kunne få sit svin med flødekartofler for 66,6 kr., der var gang i Biergarten, og der blev blæst i horn. Ingen levende ild i år på Copenhell. Københavns kommune har udstedt afbrændingsforbud.

Der var musik fra én scene, den lille Pandæmonium, og området ved de to store scener var afspærret.

Mit musikalske input var koncentreret omkring L7 – Los Angeles-gruppen, der ved tilfældigheder havnede i udkanten af grunge, da de for 25 år siden scorede et hit med den Butch Vig-producerede supersingle ‘Pretend Were Dead’. De fire kvinder ville sikkert være blevet Riot Girrls, hvis de havde været fra Seattle-området, men nu er de altså fra LA og er bygget af glam, sleaze og punk.

Trommeslageren Dremtra Plakas brækkede armen kort for afgang til Europa og var afløst af en langhåret fyr, men ellers fyldte det kvindelige element scenen ud.

“Grab your pussy”, var en del af åbningsreplikken fra Donita Sparks med blåt hår og Flying V-guitar.

“We like a man in a helmet. But can he dance?” lød en anden melding til nogle af de forreste fans, der var klædt i hjelm og tre-fork. “We are punk rock, motherfuckers!”

Snakken mellem sangene var i top, musikken fungerede også okay. Det var en solid gang The Runaways møder Black Flag. Klassisk LA-rock’n’roll med både melodi og guitartyngde.

L7 var opløst i de første 14 år af dette århundrede, men har fundet sammen igen. Hvorfor? De stillede selv spørgsmålet og svarede med en af deres nye sange: ‘We Came Back To Bitch’.

Den anden hedder ‘Dispatch From Mar-a-Lago’ og handler om præsident Trump.

L7 ligger lidt skævt i forhold til en metal-festival, men fungerede godt som opvarmning, og der var ansats til spredt fællessang, da sættet lukkede med ‘Pretend We’re Dead’ og ‘Shitlist’.

Copenhell varer til og med lørdag 23. juni. Torsdag anføres af Bullet For My Valentine, fredag spiller blandt andre Ozzy Osbourne og Alice In Chains, lørdag tilhører Ghost m.fl. 

 

About the author