Copenhell vs. Tinderbox – en sms-reportage

Bloggens Peter Elsnab og Niels Fez Pedersen brugte torsdagen på hver sin festival – Snab i Odense på Tinderbox, Fez på Copenhell. Det fødte en løbende interregional sms-udveksling om de to festivalers ånd og musik:

<– 14.33, Snab: Tinderbox rocks!

14.45, Fez: Solskin? Det virker sært.

14.46, Snab: Det er meget underligt. Men jeg har regnjakken klar. Gogol Bordello 2017 lyder som Gogol Bordello 2004. Er der tørt til Copenhell?

14.54, Fez: Jeg kører derud om en time. Vejret er uafklaret. Ser Rage og System osv. i dag. Nok ikke noget i morgen og så lidt lørdag.

14.59, Snab: Gogol er selvfølgelig gøgl med en masse rødvin og violinsoloer. Og de spiller, som om Putin sidder ude bagved med fingeren på knappen.

15.02, Fez: Jeg interviewede engang Eugene Hütz. Vildt sjov. Han fortalte, hvordan han fantaserede om New York, da han boede i Kiev. “Så kom jeg til New York – og der skete ikke en skid”.

15.09, Snab: Og så startede han sin egen club night? Han er sjov! Mon Balkan-scenen var blevet til noget uden ham? Ole fra Gaffa står med hænderne i vejret, og LP har hentet en kande. Og nu er det ‘Start Wearing Purple’. Det skal nok gå. Selvom rygsækkens rædselsregime fortsætter.

15.17, Snab: Eugene har lige sagt “good morning everybody. This is a traditional Ukrainian morning.” Har lige set en ældre herre med en Commodore 64-tshirt. Så ikke ironisk ud.

15.19, Fez: Kommer der noget ny musik også?

15.23, Snab: Fra Gogol? Aner det ikke. På Tinder? Tove Lo om lidt. Og noget i MagicBox. Leif Skov er lige gået forbi. Eugene har sagt “goodnight now.” Vi går i baren. LP klapper, “som han aldrig har klappet før.” Jeg ved ikke helt, hvad det betyder.

15.39, Snab: Tove Lo – eller Tovélo, som vi kalder dem – har ikke vist et eneste bryst endnu. Det kommer nok. Hun har rørt sig selv en del gange allerede.

15.44, Snab: Det er god pop. Hun kaster et langt garn. Kunne godt køres hjem på Copenhell, tænker jeg. Folk er på. Har lige set vores yndlingsanmelder.

15.46, Fez: Hvis hun viser bryst, giver det en ekstra stjerne i Ekstra Bladet. De går op i den slags.

15.47, Fez: Nu sadler jeg jernhesten og rider mod Helvede!

16.03, Snab: Jeg bliver misundelig senere! Godt groove her på Fyn. Det er sådan noget, svenskere kan. To trommeslagere og en synth-dude i Lakers-trøje. Hun har desværre valgt at tale engelsk. Men ok, Nina Perssons svenske udtale af “Fyn” kan hun alligevel ikke overgå. Nu synger hun Flume. ‘Say It’. Superfedt!

16.11, Snab: Så skete det. Brysterne blev fremvist. Der blev jublet.

16.14, Snab: Og nu er hun i graven og krammer piger.

16.21, Fez: Kæææmpekøer ved indgangen. Også for os, der allerede har armbånd. Som vi stod i kø for at få forleden i Pumpehuset. Det er not metal!

16.22, Fez: Desuden skinner solen. Alt er galt.

16.38, Snab: Doh! Vi frygtede regn, men nu står vi og sveder til Tovélo. Og gynger til ‘Cool Girl’. Tvivler på, jeg kommer til at høre en bedre sang denne weekend. Pigerne danser. Og en masse fyre. Også ham i Iron Maiden-turnetrøjen.

16.41, Fez: Dødskøen står stille.

16.44, Snab: Hrmpf! Hvis de også løber tør for øl, går helvede under. Slut her. Det var virkelig godt. Jeg fornemmer, at pigerne forstod det. Det her var Tovélos backdrop. –>

16.52, Snab: Her er mange mennesker. Forstår det ikke helt. Minder mig lidt om at være på Midtfyns i 89. Smutter i MagicBox. LP kender nogen, der spiller …

16.54, Snab: Overhørte en fyr sige “er du der?” Prøvede med en “ka’ du høre noget? Ka’ du hør’ det swinger?” Ingen reaktion.

16.56, Fez: Bum rusher en indgang og er igennem. Det tog en time. Med armbånd. Folk tager det roligt. De ved, hvad der venter.

17.07, Snab: Yo! Bum rush. Nu blev jeg lidt misundelig .. Copenhell-folk kan klare alt. Alle smiler i MagicBox. Jeg antager, at de er glade.

17.11, Fez: Gratis øl i RIP-baren! Mange midaldrende mænd i sort.

17.24, Snab: Jeg er ikke decideret chokeret 🙂 RIP-baren er en af de helvedes fine detaljer ved Copenhell … Har set en del Die Antwoord-tshirts. Og et par fyre fra GOG.

17.28, Fez: Det er igen High Voltage-Martin, der kører baren. Alle kvinder er tatoverede. Nu: Frank Carter!

17.29, Snab: Har lige prøvet at forestille mig, at MagicBox var Copenhell. Det er ikke umuligt. Bortset fra musikken. Der er meget sort tøj og mange tatoveringer.

17.33, Snab: Men færre turne-trøjer med Black Sabbath. Ingen, faktisk. Og det trækker naturligvis ned.

17.34, Fez: Står bag en fyr med Burzum-rygmærke. Skal jeg være nervøs?

17.34, Fez: Ild!

17.36, Snab: Jeg tror, du kan være helt rolig … Her er for lidt ild. Minus!

17.39, Fez: Frank er klædt i guldstribet, kropsnær skjorte og har pink kort hår. Ligner mere Lars Top end en typisk metalsanger. Musikken lyder som et mix af glam og funky garagerock.

17.47, Fez: Circle pit!

17.53, Fez: Circle pit HELE vejen rundt om lydtårnet og ølboden. En del falder, optræk til kaos. Går vist okay. Bagefter vil Frank have folk til at crowdsurfe. Men kun kvinder. Og er der fyre, der rør udsatte steder, lover han at skære deres hoveder af og stege dem på grillen!

17.56, Snab: Hahaha. Kæft, det er sjovt. Lige nu er jeg meget misundelig. Her er der en dj, der ikke rigtig har fat i folk. Går i baren.

<– 18.00, Fez: Bedste outfit ever. Rainbow-vest med frynser over ærmeløs Judas Priest-trøje.

18.03, Snab: Emoji med person, der ligger og beder.

18.11, Fez: PS – det er en kvinde på billedet.

18.13, Fez: Nu noget Merseybeat. Carcass fra Liverpool. De er klædt i sort.

18.21, Snab: Har lige snakket med en fyr ved pissoiret. Han skulle spille U19-pokalfinale (Fyn) for OB mod Næsby. Føler mig ret gammel. Går i baren. Og så til Die Antwoord.

18.24, Fez: Får I noget at spise? Står den igen på fynske specialiteter og lunken Å-vand? Har lige inhaleret en The Number of the Burger fra Grill ‘Em All-boden. Lidt for meget dressing, men velgrillet bøf. Fravalgte dog dobbelt-bøf aka Breaking the Jaw.

18.31, Snab: Hmm! Er Tuborg fynsk?

18.35, Fez: Vietna-metal. –>

18.51, Snab: Så, nu regner det. Er lidt ligeglad. Har lige mødt håndboldlandstræneren og TK. Ser ud, som om folk kan lide Die Antwoord. Det er godt nok ekstrem popmusik. Har du set videoen, hvor Ninja snakker om sin basketkamp med Drake og Kanye? Sjoveste nogensinde! Ok, det regner …

Die Antwoord i gult regntøj. Velvalgt outfit på det tidspunkt.

18.57, Snab: Gult regntøj er the shit lige nu!

19.02, Fez: OH: “Det bedste, jeg ved, er, når Saxon spiller ‘Wheels of Steel’ i 12 minutter”.

19.04, Snab: Ninja viser bryster!

19.08, Snab: Ninja har vist sin “black ass”. Gæt et nummer … –>

19.15, Snab: Kidsene går rimeligt meget amok. Det er fandme også sjovt. Og der er flere kostumeskift end hos Madonna og Kylie til sammen.

19.18, Fez: Chuck D er en bedre rapper end Zack De La Rocha. Prophets Of Rage bringer den. Tom Morello har skrevet “Fuck Trump” bag på sin guitar.

19.19, Snab: “I think you’re freaky and I like you a lot”. Burde kunne køres hjem på Copenhell.

19.27, Fez: Chuck D har Public Enemy-svedbånd på. B-Real bærer palæstinensertørklæde om hovedet. ‘Take the Power Back’ lyder mere af nutid end af 90’erne. Tight. Vredt.

19.28, Snab: “Fuck your rules”. Ok, det er ikke helt Rage Against The Machine, men alligevel … Vi er med jer hele vejen.

Ninja crowdsurfer.

19.40, Snab: Ninja mooner igen. Er ikke decideret chokeret.

19.42, Fez: Fans i Che-kasketter skriger ‘Bombtrack’. Det her ville være gået helt amok på Orange. Fungerer fint her, men Rage er et af de mest ønskede bands på Roskilde. Nu: ‘Fight the Power’.

19.44, Snab: Wow! Det lyder som en slags Beatlemania …

19.49, Snab: Folk er rimelig meget i hegnet her efterhånden. Er på vej til Dirty South i MagicBox. Der er virkelig mange, der går den anden vej. Hmm! Er det mon nu, Kim Larsen spiller??

19.50, Fez: “This one is dedicated to the brothers and sisters who smoke weed at Christiania”. B-Real kører lige et Cypress Hill-medley.

19.53, Snab: Åhh, “Christiania”. En klassiker. Falder stadig i god jord, tænker jeg?

19.56, Fez: Mega.

Dirty South eller Kim Larsen? Førstnævnte mærker Kim Larsen-effekten.

19.58, Snab: Skræmmende få til Dirty South. Ellers virkelig god house. Så stiftede han lige bekendtskab med Kim Larsen-effekten …

20.01, Fez: Prophets Of Rage er funky og vrede, og rapperne er toppen. Samtidig hader jeg også Tom Morellos guitar. Slap nu af. Har før ødelagt Springsteen-plader og er sgu en kende stivbenet. Selv i en hyldest til Chris Cornell, som han/de spillede med Audioslave.

20.05, Snab: Hmm! Lyder lidt ærgerligt. Kan sgu ellers godt lide ham. Især efter jeg så ham til en Depeche Mode-koncert på Bowery Ballroom … #iwasthere

20.09, Snab: Har lige panikkøbt en shawarma. Frygter lidt for kvaliteten.

20.11, Fez: Misforstå mig ikke. Det er vildt godt. Jeg er bare ikke Morello-fan.

20.18, Fez: Chuck D er til gengæld intens. Så ham for 30 (!) år siden i Saga, hvor Public Enemy varmede op for LL Cool J. Stadig samme tilstedeværelse og den fede, dybe stemme.

20.23, Snab: Han er fandme en motherfucker! Dirty South er god traditionel house. Men kidsene vil vist hellere have nogle cirkusbeats og nogle basdrops. Jeg kan li’ det!

<– 20.24, Snab: Av! Det ser ikke godt ud, Tom!

20.29, Fez: Spillede han bare Wah-wah hele tiden. Men hey, ‘How I Could Just Kill a Man’ ind i ‘Bullets on Parade’ ind i ‘Killing in the Name’. Copenhell ligger ned!

20.35, Snab: Er MEGET misundelig lige nu … Her løber det hele også ind i hinanden. Havde det været 1997, ville det have været perfekt.

20.37, Snab: Er lige blevet spurgt, om folk egentlig bliver født med tatoveringer i nakken i dag.

20.38, Fez: Herfra er svaret ja.

20.39, Snab: LP er i øvrigt til Kim Larsen. Sig det ikke til nogen.

21.00, Fez: Tilbage i RIP. Kan høre ekkoer af Invocator. Sangeren Jacob Hansen er vel en af DK’s største metalstjerner som producer for Volbeat m.fl. Diskret og på bolden.

21.08, Snab: Der kom flere og flere til Dirty South. Han vandt i længden på kvalitet. Vælger jeg at tro. Nu er det TooManyLeftHands. De spiller Yeah Yeah Yeahs, og folk går bunkers.

Mens vi venter på Saxon.

21.11, Snab: Det er et kæmpe party ud af det blå. Kom til at sige, at det er “Kim Larsen for de unge”. Min gamle makker fra Boogies ryster rystet på hovedet.

21.23, Snab: Fuldstændig proppet nu. Folk amok. Fedt. Men lyder også lidt som samme set, de har spillet i tre år. Min shawarma smager stadig dårligt.

21.55, Fez: Saxon spiller nummer om korsfarere og følger op med ‘Wheels of Steel’. Det er old school NWOBHM. Tidslomme.

21.57, Snab: LP vil vide, om de spiller ‘Ride Like the Wind’ … Folk går stadig bananas her.

21.59, Fez: ‘Denim and Leather’ lige nu. Stadig ingen yacht rock.

22.04, Snab: Skuffet.

22.19, Snab: Der er ild!

MagicBox by night

22.26, Snab: En fyr har lige stolt trukket et par sorte dametrusser frem fra inderlommen af sin cowboyjakke og vist til sin kammerat.

22.27, Fez: Digital Underground på anlægget inden System Of A Down. Stor hiphop-aften på Copenhell!

22.35, Fez: Nu Boney M med ‘Rasputin’. Må være et armensk, politisk statement …

22.45, Fez: Regnen er ankommet. SOAD lyder som Frank Zappa i metalversionen. Motherfucker!

22.54, Snab: Åh, har set SOAD engang i London. Det var eddermame sjovt! Går i baren.

MagicBox by night

22.57, Snab: Men hey! Megafed scene på MagicBox. De skruer lige en tand op hvert år. Lige nu giver det hele mening. Selv endnu en version af ‘Show Me Love’.

Copenhell …

23.06, Snab: Hmm! Tænk, hvis der kom en dj med vinyler og krævede to 1210’ere at spille på …

23.11, Fez: SOAD er off the hook. Taler vi egentlig om dem som et af de store LA-bands? De har ånden fra Doors plus metal og lidt prog. Folk synger og skriger.

23.12, Snab: Det lyder sgu helt ok i mine ører. Synes, de er store.

23.14, Snab: The Killers om lidt. De var gode for 13 år siden. Og så godt ud.

23.16, Fez: Det er topfedt. Jeg hører den folkemusikalske, post-sovjetiske forbindelse til Gogol Bordello.

23.17, Fez: Så Killers live til Live 8 i 2006. En sang. Det var fint.

23.28, Snab: Nåede kun lige det sidste af ‘Somebody Told Me’. Men udsigten fra pissoiret er meget gøgleragtig.

23.31, Fez: Her rocker ‘Chop Suey’. Bedste gøgl længe.

23.31, Snab: Er vi ude i, at gøgl kan være ok??

23.35, Snab: “Do you wanna hear a new song?,” har Brandon lige spurgt. Jeg råbte “noooooo”, som jeg aldrig har råbt det ord før. De hørte det tilsyneladende ikke.

23.36, Snab: De spiller den der nye discoting. Jeg går i baren.

23.39, Snab: The Mormones!

Copenhell …

23.40, Fez: Jeg kan ikke overskue flere breaks. Ruller hjemad. Rock on!

23.42, Snab: Let the iron horse bring you home safely. Vi går i baren. Har nogen i øvrigt skrevet en god sang om jernhesten?

23.45, Snab: Lige nu lyder Killers som en b-side med New Order.

0.00, Snab: Lige nu lyder Killers næsten ok. Folk er glade. Minder mig om at være på Midtfyns i 88.

0.43, Snab: Der er seriøst mange, der skrider. Altså inden D.A.D.

2.43, Snab: Niels?

 

About the author