Black Rebel Motorcycle Club-hyldest til afdød

Black Rebel Motorcycle Clubs nye single, ‘Let the Day Begin’, er en hyldest til bassisten Robert Levon Beens afdøde far, Michael Been.

Faderen spillede i bandet The Call, der havde moderat succes i 80’erne med singlen ‘Let the Day Begin’ som største hit, og BRMC’s version er en cover af dette nummer.

The Call
The Call med Michael Been i front

Michael Been arbejdede som lydmand for Black Rebel Motorcycle Club, men døde som 60-årig af et hjerteanfald på job for sønnens band under den belgiske Pukkelpop-festival.

Robert Levon Been hylder nu ikke kun sin far ved Black Rebels genindspilning af ‘Let the Day Begin’ – han indtræder også på faderens plads som bassist og vokalist i bandet, når det i april efter 20 års pause spiller to comeback-koncerter i Californien.

På en måde lidt spooky, men det er jo set før, at sønnike har taget farmands plads – ikke mindst hos Led Zeppelin, hvor Jason Bonham har spillet de trommer, John Bonham spillede så fabelagtigt.

The Call nåede at udgive ti plader, hvor også nummeret ‘The Walls Came Down’ fra andet album, ‘Modern Romans’, var et beskedent hit:

http://www.youtube.com/watch?v=vti-NjnTz4Q

Black Rebel Motorcycle Clubs – i øvrigt fremragende – version af ‘Let the Day Begin’ er at finde på det kommende album, ‘Specter at the Feast’, og kan dowloades kvit og frit fra bandets hjemmeside her.

Fra det kommende album har bandet også allerede teaset med denne:

Og så kan i øvrigt følge tilblivelsen af albummet i seks små kortfilm, som bandet har lagt ud på dets YouTube-profil. Den første kan ses her:

 

About the author