Hjaltes dansktop 5: Mike Tramps pladedebut i eget navn!

Hjalte Flagstad, dansktopafficionado extraordinaire
Hjalte Flagstad, dansktopafficionado extraordinaire

Resumé: Hjaltes dansktop er en lille, men efterhånden meget langstrakt serie, hvor den meget kræsne dansktopafficionado Hjalte Flagstad fortæller om nogle af de få, men uforglemmelige fund, han stadig er i færd med at gøre sig blandt sine mere end 1.000 dansktopsingler. De mange vinyler har han arvet af sin onkel, den tidligere Hej P3-vært Christian Flagstad. Dette er femte og sidste afsnit.

”Som jeg har sagt før, så leder jeg som udgangspunkt efter en titel eller et cover, der vækker min interesse. Og det sidste fandt jeg her,” fortæller Hjalte om sangen ’Big Man in Town’, der er et cover af The Four Seasons’ klassiker fra 1964.

”Vi har at gøre med supergruppen Dennis & Michael. Da jeg fandt den, vidste jeg ikke at Michael var Mike Tramp. Jeg blev bare fanget ind af det meget underlige cover, som der er noget helt forkert over”.

Coveret til singlen fra 1975 – der så vidt vides er Mike Tramps pladedebut i eget navn – er klippet sammen af to-tre billeder, så Michael Trampenau og brormand Dennis på forunderlig vis står med hinandens hoveder under armen. De har blomstrede skjorter og trompetbukser på.

”Og på de bukser har en eller anden syet nogle stjerneformede lapper, hvoraf den ene sidder lige i numsen på en af dem. Det virker bare på en eller anden måde meget forkert,” siger Hjalte – der har det mindst lige så mærkeligt med teksten, der pryder singlens bagside (og som kan læses herunder):

”Der står alt muligt om hvor meget de vejer og hvor seje de er. Samtidig med at de står i bar overkrop og seler og ser lidt mutte ud. Sådan en plade får mig bare til at tænke: Hvem er det har sagt: ”Vi skriver sgu’da hvad de vejer!” Det er lidt weird i forhold til at vi har at gøre med en plade med en 13-årig og en 14-årig dreng.”

Og sangen: Den er jo som den er, ”om en fyr der ikke har en pige, og som siger: ”Men vent – når jeg kommer hjem til byen igen er jeg the big man in town”. Let at glemme igen. Modsat coveret.
Dennis & Michael forsideDennis & Michael

Læs de tidligere afsnit i serien her, her, her og her.

About the author

Comments

  1. Den påklædning var altså ret normal dengang, men det er du for ung til at vide. Sådan gik børn jo klædt i 70’erne.

Comments are closed.