Hjaltes dansktop 2: Lilleputten Thorkil

Resumé: Hjaltes dansktop er en lille serie, hvor den meget kræsne dansktopafficionado Hjalte Flagstad fortæller om nogle af de få, men uforglemmelige fund, han stadig er i færd med at gøre sig blandt sine mere end 1.000 dansktopsingler. De mange vinyler har han arvet af sin onkel, den tidligere Hej P3-vært Christian Flagstad.

I andet afsnit er vi kommet til Jylland. Og som Hjalte forklarede sidst, er det ofte coveret, der vækker ham, når han sidder og lytter støvede dansktopsingler igennem. Sådan var det også i Thorkils tilfælde:

”Coveret til den her er sjovt. Jeg ved ikke hvad han ligner – et flyvende hoved med et slips? Bagpå kan man læse mere om Thorkil, bl.a. at han bor i Thy, er professionel soldat, har en fortid i orkestret Peanuts – og at han måler 1 meter og 68 centimeter.”

Der er en grund til at højden står opført. Thorkils beskedne statur er nemlig det altoverskyggende tema i sangen. Den hedder ’Jeg, en Lilleput’.

”Sangen handler om at han har problemer med at score damer, fordi piger vil have høje mænd. ’Selv de bange ta’r de lange’, siger han. Og der er flere helt tossede rim: ’Hvis jeg var blevet taget med tang’ – jeg går ud fra han mener da han blev født – ’så var jeg måske også lang/ Og kunne føre mig frem som Don Johan’.”

Torkil sukker endvidere over at ”ikke én vil følges hjem/ Om hun så er nok så grim” – men det er ikke kun teksten, der gør ’Jeg, en Lilleput’ til noget særligt, siger Hjalte:

”Sangen har det her fantastisk maniske klaver, som hele tiden ligger der. Jeg har aldrig hørt nogen spille så hurtigt klaver i så lang tid.”

Tjek selv Hjaltes andet dansktopguldkorn ud – og glæd dig så til næste gang, hvor vi skal indenom Klaus & Servants’ sang om et utrolig stenet besøg i ’Zoologisk Have’.

Læs første afsnit af Hjaltes Dansktop her. Det handler om sangen der smadrede Eddie Skollers internationale karriere.

About the author