Nyt pladeselskab med Kim Larsen-scoop

Det er ikke hver dag, der udkommer en 7″-single fra Kim Larsen, men det gør der midt i august.

Faktisk er det 20 år siden sidst, men det lille, nystartede pladeselskab 1st Time Records har via EMI erhvervet sig retten til at udsende en vinyludgave af ‘Finder Altid Et Sted’ fra ‘Gammel Hankat’-albummet med titelsangen på B-siden.

1st Time Records er et lille vinylpladeselskab ejet af Bo Ellegaard, der i mange år havde sin faste gang i Odense-pladebutikken Moby Disc, og stadig giver en hånd med indimellem.

Hans nye pladeselskab kalder han selv for lidt af et hobbyselskab, hvor han i begrænset oplag vil udgive vinylplader, der ikke tidligere har været ude på det medie , fordi han elsker vinylpladerne.

Første udgivelse på 1st Time Records bliver Michael Møllers debutalbum som solist, ‘Every Streetcar’s Got A Name’, der udkommer omkring 15. juli på dobbelt vinyl, der skal afspilles på 45 omdrejninger.

Siden følger en ny EP med Jens K, samt i september en tredobbelt vinyludgave af CV Jørgensens nyeste liveopus, ‘Sange Fra Scenen’, der udkom på Art People, som ikke selv var interesserede i at lave en vinyludgave af albummet.

– Og så så jeg lige chancen, siger Bo Ellegaard til Bloggers By Choice.

– Det kan ellers være en svær proces at arbejde med de store selskaber – som EMI. Der er altid nogle forhindringer, men det er nu gået fint, og det har hjulpet, at Kim selv trykkede på for, at det skulle ske. Han har bakket det op, og han kan jo godt lide ideen om, at den lille mand også får en chance, siger Bo Ellegaard.

Der er vist ikke udkommet en vinylsingle fra Kim Larsens hånd siden ‘Fagre Nye Verden’ i 1992.

Følg 1st time Records på Facebook her.

About the author