Blogchoices: Uge 17

Tre aktuelle udgivelser, som er et lyt værd – i denne uge udvalgt af Jesper Nykjær Knudsen.

Stadionbrus på svensk, groovy elektronisk forårssoul og norsk skævhed under discokuglen.

 

Håkan Hellström – Din Tid Kommer (single)

Den har faktisk været ude i nogle uger allerede, men jeg misser ingen muligheder for at missionere for denne helt formidable sang. Den svenske folkehelt er aktuel med EP’en ”1974”, og åbningssangen ”Din Tid Kommer” er helt oppe i Springsteen-klassen med sin muskuløse rock og robuste poesi, hvor ungdommens usårlighed og alderdommens uafvendelighed støder sammen i tekstlinjerne. ”Res dig efter varje smäll, du har en ängel på din axel, din tid kommer” synger Hellström af sine lungers fulde kraft, så man mærker bruset fra en hel stadionkoncert samle sig i baghovedet. Det her bliver en af mine favoritsange fra i år, og jeg ser ingen grund til, at den ikke også skulle blive en af dine.

 

 

Kaytranada – 99.9 (album)

I næste uge udsender den 21-årige haitiansk/canadiske producer Kaytranada sit første fuldlængdealbum. AlunaGeorge, Anderson .Paak og Little Dragon er blandt gæsterne på de  15 sange, der elegant krydsklipper mellem minimalistisk laptop-R&B, funky hip-hop og teksturer fra elektronisk musik. En rigtig forårsplade med sin varme lyd og soulede stemning, der også gennemstrømmer et af højdepunkterne, ”Leave Me Alone”, med Montreal-sangerinden Shay Lia, som ganske vist udkom på single allerede i 2014, men i den grad er værd at trække frem igen.

 

Beranek – Dra Te Hælvete (Todd Terje Edit) (single)

Den norske disco-nørd Todd Terje fortsætter med at spytte veloplagte edits ud af numre hentet fra alle tænkelige og utænkelige hylder i pophistoriens pladereoler. Denne her er en af de virkelig spøjse – debutsinglen fra komikeren og musikeren Espen Beranek Holm fra 1981. ”Dra Te Hælvete” var en af de væsentlige, tidlige udgivelser på Norges elektroniske musikscene, og i Terjes acid-farvede version er den et herligt drys skæv norsk humor under discokuglen.

 

About the author