Blogchoices: Sandmen, Raveonettes og Electric Guitars rocker nytåret ind

Der er udkommet en god håndfuld nye danske rocksange omkring nytår, og især veteranerne i The Sandmen gør det godt på deres nye 7″-single – første gang solgt ved deres koncert på Loppen mellem jul og nytår.

Der er tale om fortolkninger af henholdsvis Thåströms ‘Beväpna Dig Med Vingar’ og det gamle Before-punknummer ‘Alle fangerne’. Naturligvis med den detalje, at Sandmen-trommeslager Michael Illo Rasmussen tidligere var trommeslager i netop Before.

– Hvad angår Thåstrøms ‘Bevæbn Dig Med Vinger’ er linket til The Sandmen, at Joakim Thåstrøms første band, Ebba Grön, var et af de orkestre, Before delte plakat med på et af københavnerpunkens klassiske spillesteder, Rockmaskinen.

– Senere dannede Thåstrøm Imperiet, der fik stor betydning for Indspilningen af The Sandmens første album, ‘Western Blood’, idet penge vores daværende pladeselskab Garden Records/Mistlur havde tjent på bl.a. Imperiets succes, betalte for The Sandmens første album. Studiet, vi arbejdede i, lå i en bygning på Söder i Stockholm, hvor Imperiet også havde deres øvelokale. Studiet øverst, Imperiet i stuen. Når Imperiet øvede, skulle vi være stille. De var klart kongerne af Söder, siger forsanger Allan Vegenfeldt.

Begge Sandmens versioner er ret vellykkede og glæder en gammel rocker, der hørte Vegenfeldt og co. frygtelig mange gange på Fyn i slutningen af 80’erne og begyndelsen af 90’erne. Og ofte løb ind i dem på Boogies senere på natten …

Numrene er ude digitalt og vil kunne købes på 7″ i pladebutikker senere.

******

The Raveonettes afsluttede lige før nytår deres en sang om måneden-koncept med en 12 minutter lang sag, ‘Pendejo’.

Dermed kan man faktisk høre det kommende album – ‘Anti-Album’?? – i sin helhed. Om det så bliver i den rækkefølge, aner jeg ikke, men der er fine ting på med ‘The World Is Empty (Without You)’ og ‘Junko Ozawa’ som mine personlige favoritter. Albummet kan bestilles via Pledge Music – men på vinyl til den absurde pris af 60-70 dollars.

Og så er jeg i øvrigt bange for, at ‘NVRLND‘, der er udgivet i år, ikke er del af hverken projekt eller album. Det er ellers en fin sang.

******

Også i rockafdelingen har de guitar-spradebasser Søren Andersen og Mika Vandborg i Electric Guitars allieret sig med Binzer-brødrene Jesper og Jacob på deres nye single, ‘Headless Chicken’. Og det er en god ide. Det kommende album, ‘Rock’n’Roll Radio’, er i øvrigt produceret af ‘Cobber’.

******

Og så har Elias Rønnenfeldt og co. i Marching Church valgt at sige farvel til 2016 ved at brænde en 2016-kalender i en ny video. God ide, egentlig. Nummeret er fra sidste års fine ‘Telling It Like It Is’.

******

Endelig har Shiny Darkly uploadet deres nye single til YouTube.

******

Øvrige fine, ikke-rockrelaterede, nye sager:

Suspekt ‘Hun blev bare så glad’. Jeg tror sgu, den vokser på en. Som man siger.

 

Christopher ‘Free Fall’. Han kan altså noget, den unge mand.

 

Og en meget fin nytårssag fra Per Vers, ‘Årets sidste dag’.

******

 

 

About the author