Flaming Lips – verdensmestre i bandbilleder?

   


Flaming Lips med Wayne Coyne iført hipster-cykeltrøje fra den franske cykelfabrikant, der havde bl.a. Anquetil, Fignon, van Impe og Hinault i deres stald.

The Clash har altid set fantastiske ud på bandbilleder. Seje. Som et rockband skal se ud. The Flaming Lips er noget helt andet. Men hold da op, hvor er de bare verdensmestre i bandbilleder.

Skørt og kulørt. Og sjovt.

Sådan er udtrykket som regel på billeder af Flaming Lips, uanset hvilken opstilling de nu end stiller op i.

Og sådan er det igen på pressebillederne i forbindelse med deres nye album, ‘Oczy Mlody’. Polsk for ‘Eyes of the Young’ – men fordi der var en tiltrækning til noget stof-relateret.

Det forklarer han bl.a. i en artikel ledsaget af et billede af Coyne med den store grånende manke, iklædt sølvjakke og med en masse kulørte accessories. Men også i denne video:

 

Pladen er i øvrigt ganske fin. Syret og synthbåret. Og en hel masse andet. Næppe noget, der giver dem et nyt publikum, men det burde tilfredsstille mange af dem, der kender dem i forvejen. Og det er igen med Miley Cyrus som gæst – på den fornøjelige single ‘We a Family’.

 

‘Nidgy Nie’ har også fået en kulørt video:

 

Forrige album, ‘The Terror’ (2013), kunne jeg også meget godt lide, men ellers har der været meget langt mellem højdepunkterne siden de definerende ‘The Soft Bulletin’ (1999) og ‘Yoshimi Battles the Pink Robots’ (2002).

Dengang mange fik øjnene op for dem – ikke mindst på grund af de mageløse koncerter, der var endnu mere kulørte end deres bandbilleder.

Konfetti, dansende tøjdyr, Wayne Coyne i en stor ballon, vadende rundt på publikum osv. osv. Det blev måske lidt for meget en gentagelse at se deres koncerter, og jeg troede egentlig, jeg var færdig med dem.

Men deres koncert på Heartland sidste sommer gav totalt mening, og det gør deres nye plade også. Jeg har fået lyst til at høre hele lortet igennem igen. Og kunne egentlig generelt bare godt tænke mig lidt mere fornuftig galskab á la Wayne Coyne i verden i dag. Det er der brug for. Men man kan da altid glæde sig over deres bandbilleder:

 

Det nye album kan f.eks. høres her:

Kommentér indlægget